Denk mee over de toekomst van Emmen Centrum! Inloopbijeenkomst Centrumvisie Emmen op 4 oktober

EMMEN Hoe zorgen we er samen voor dat Emmen ook in de toekomst een bruisende stad blijft? Hoe ziet het winkelgebied er dan uit? Waar kun je gezellig eten, drinken en uitgaan? Waar is ruimte voor wonen en werken? Iedereen is welkom om zijn of haar mening te geven tijdens de inloopbijeenkomst over de toekomst van Emmen Centrum op dinsdag 4 oktober in de Grote Kerk in Emmen. Tijdens deze bijeenkomst, van 19.00 tot 21.00 uur, worden nieuwe voorstellen gepresenteerd die zijn gemaakt naar aanleiding van gesprekken met inwoners en ondernemers. Bijvoorbeeld over het winkel-, horeca- en woongebied en ideeën over wat er gedaan kan worden met de omliggende gebieden. Op basis van alle gesprekken en ideeën gaan Vlinderstad Emmen en de gemeente een visie opstellen over de toekomst van het centrum van Emmen.

Centrumvisie
Ondernemersvereniging Vlinderstad Emmen en de gemeente Emmen maken samen een visie voor het centrum van Emmen. Het veranderende consumentengedrag, de toenemende leegstand van panden en het vernieuwde centrum vragen om een nieuwe, gezamenlijke visie. Hoe maken we het centrum nog aantrekkelijker voor inwoners, bezoekers en ondernemers?

Proces
Begin dit jaar is gestart met de Centrumvisie. Hiervoor zijn de afgelopen periode al verschillende bijeenkomsten georganiseerd, waaronder een centrale aftrap in de Grote Kerk en gesprekken over deelonderwerpen als detailhandel, wonen, evenementen en horeca. Eind dit jaar worden alle reacties gebundeld in een visiedocument. Deze wordt in 2017 aan de gemeenteraad voorgelegd.

Website
De voorstellen zijn na de inloopbijeenkomst ook terug te vinden op de website www.centrumvisieemmen.nl. Op deze site is het maken van de Centrumvisie ‘live’ te volgen. Iedereen kan er zijn reactie, idee of droom over het centrum kwijt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda