Verkeersmaatregelen centrum Emmerhout

EMMEN - In overleg met diverse betrokkenen, waaronder de wijkagent, ondernemers, wijkvereniging en basisscholen verandert de gemeente Emmen een aantal zaken in het centrum van Emmerhout. Deze zaken moeten de verkeerssituatie in het centrum van de wijk veiliger maken. De maatregelen worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd.


De meest ingrijpende verandering vindt plaats bij de Lidl en de Jumbo. Samen met de supermarkten worden laad- en losplaatsen gerealiseerd. Dat gaat ten koste van enkele parkeerplaatsen, maar zorgt er wel voor dat de vrachtwagens niet langer op de openbare weg hoeven te laden en lossen. Hierdoor hoeven andere automobilisten niet te wachten op het laden en lossen en hebben ze meer overzicht. Wethouder René van der Weide: “Wij krijgen al geruime tijd klachten over de verkeerssituatie in het centrum van Emmerhout. Samen met de gebruikers van het centrum hebben we nu goede afspraken kunnen maken, zodat de verkeerssituatie rondom het centrum van Emmerhout veiliger voelt voor iedere gebruiker.”

Naast de laad- en losplaatsen doet de gemeente een paar kleine aanpassingen. Zo worden de bankjes uit het centrum verplaatst naar de ruimte rondom de plaatselijke apotheek. Zo kunnen auto’s niet langer de oversteek maken naar de parkeerplaats op een plek waar dit eigenlijk niet is toegestaan. Op de toegangsweg naar het Kindcentrum worden verwijderbare paaltjes geplaatst. Ook plant de gemeente bij de oversteek van de Houtweg op de hoek bij Het Weeld groen aan. Door deze maatregelen kunnen automobilisten niet meer parkeren op plekken die daar niet voor bedoeld zijn en blijft het uitzicht vrij.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda