Gemeente Emmen huldigd kampioenen

EMMEN - Donderdagmiddag heeft wethouder Rene van der Weide alle sportkampioenen van de eerste helft van 2019 gehuldigd. In 2019 zijn tot nu toe 12 sporters en 4 teams uit de gemeente Emmen Nederlands kampioen geworden. De presentatie was in handen van Vincent Mooi.


Elodie Luchies uit Emmen was de jongste kampioen die werd gehuldigd. Elodie is 11 jaar oud en werd op 26 en 27 januari 2019 in Almere Nederlands Kampioen twirlen in de categorie Juvenille 2 baton. Elodie traint bij Twirlteam Desafio in Emmen. Elodie: “Toen ik 6 jaar was ben ik begonnen met twirlen. Ik train 3 uur per week en mijn doel is om ooit internationaal kampioen te worden.”


Erik Eilering(links) uit Emmen was de oudste kampioen die werd gehuldigd. Erik is 55 jaar en werd op 24 februari 2019 samen met zijn baseball5 team Nederlands Kampioen. Erik: “We zijn met ons team niet alleen Nederlands kampioen, afgelopen weekend zijn wij internationaal kampioen geworden in Barcelona. Hier zijn wij enorm trots op! We hebben een super leuk team en ons doel is om volgend jaar weer Nederlands kampioen te worden en ik hoop dat 1 á 2 spelers uit dit team voor het Nederlands team mogen spelen.”


René van der Weide: “Ik ben onder de indruk dat in een half jaar tijd zoveel sporters uit de gemeente Emmen Nederlands kampioen geworden zijn. Mooi om te zien! Alle kampioenen die vandaag zijn gehuldigd hebben een geweldige en bijzondere prestatie neergezet. Je moet er heel veel voor en doen en laten om zo’n geweldige prestatie te behalen. Ik heb hier enorm veel waardering voor. (ZIE OOK HET FOTOBOEK)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda