Marjolein Plantinga nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Emmen

EMMEN - Marjolein Plantinga start op 15 januari 2020 als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Emmen. Als hoogste ambtenaar wordt zij de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders en geeft ze leiding aan de ambtelijke organisatie.


Veel ervaring
Marjolein Plantinga is 61 jaar en woont in Schoonhoven. Sinds 2014 is ze gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Krimpenerwaard. Daarvoor werkte ze als directeur bij de provincie Zeeland en was ze gemeentesecretaris van de gemeente Bussum. Ze heeft ook gewerkt bij de gemeenten Ridderkerk, Oisterwijk en Berkel en Rodenrijs en is haar carrière begonnen bij de Raad van State.

Heel veel zin in
Marjolein Plantinga heeft heel veel zin in haar nieuwe baan en gaat samen met haar man zo snel mogelijk verhuizen. Emmen is een nieuwe omgeving voor haar: “Mijn eerste indrukken zijn heel goed. Ik heb leuke gesprekken gevoerd, al meerdere keren een rondje door de gemeente gemaakt en heb er echt heel veel zin in. Emmen heeft mooie ambities en er liggen genoeg opgaven om samen met het college en de ambtenaren aan te werken. Ik denk alleen al aan de financiële situatie en de vraag hoe we als gemeente nog mens- en klantgerichter kunnen gaan werken. Genoeg uitdagingen dus”.

Daadkracht
Het college van burgemeester en wethouders is blij met de benoeming. Volgens burgemeester Eric van Oosterhout past Marjolein Plantinga perfect in het profiel: “We zochten een ervaren gemeentesecretaris, die mensen kan enthousiasmeren en niet bang is een beslissing te nemen. Marjolein is doortastend en tegelijkertijd ook heel prettig in de omgang. We kijken er naar uit om met haar samen te werken.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda