Alleen betalen voor zorg die nodig is of besparen op energie

Tijd om over te stappen? EMMEN - De gemeente Emmen vindt het belangrijk dat een zorgverzekering aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte. Dit noemen we een Zorgverzekering op Maat. Daarom biedt de gemeente Emmen inwoners met een laag inkomen ook dit jaar hulp en begeleiding bij het vergelijken van zorgverzekeringen.


Dit doet de gemeente Emmen samen met Poliswijzer.nl, onderdeel van de Bencom Group. Dit jaar wordt ook ondersteuning geboden bij het vergelijken van energieleveranciers. Ook die rekening wordt immers een steeds hogere kostenpost.

Met een Zorgverzekering op Maat biedt Emmen inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm, begeleiding bij het invullen van de digitale zorgverzekeringvergelijker op www.poliswijzer.nl/emmen. Wethouder Raymond Wanders: “De vergelijker helpt inwoners van Emmen de zorgverzekering te vinden die past bij de eigen situatie. Daarnaast richt het programma zich op zorgaanbieders in de regio Emmen en is het programma te gebruiken op de computer, tablet of mobiel.” De vergelijker is vanaf 15 november beschikbaar.

Speciaal voor Emmen
Poliswijzer.nl ontwikkelde vanaf 2017 met gesloten beurs een speciale editie voor Emmen die door alle inwoners te gebruiken is. De onafhankelijke vergelijker richt zich op zorgaanbieders in de regio Emmen.

Zorgseizoen 2020
Vanaf 12 november maken zorgverzekeraars de nieuwe premies en voorwaarden voor 2020 bekend en kunnen inwoners overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Overstappen kan tot uiterlijk 31 december 2019. Het invullen van de online vergelijker leidt tot een advies van een zorgverzekering die het beste past bij de persoonlijke situatie.

Ook besparen op energie?
Voor veel minima is de energierekening ook een hoge kostenpost. Dit jaar start de gemeente met een proef om deze groep te wijzen op een digitale energievergelijker. Via een onafhankelijke vergelijker kan iemand zien of het goedkoper is over te stappen naar een andere energieleverancier. En zo geld besparen. Door de goede samenwerking met Bencom Group de afgelopen jaren, gaan medewerkers van GasLicht.com hieraan meehelpen. In het voorjaar van 2020 wordt de pilot geëvalueerd en kijken we hoe hieraan een vervolg te geven.

Begeleiding in de buurt voor inwoners met een laag inkomen
Raymond Wanders: “Als het minima lukt hun vaste lasten te verlagen, houden ze maandelijks meer geld over. Daar zijn zij enorm mee geholpen. Ik vind het geweldig dat ook dit jaar vrijwilligers hulp bieden bij het invullen van de zorgvergelijker en de energiewijzer. Mooi dat we elkaar zo kunnen helpen!” Voor inwoners zijn inloopspreekuren gepland in verschillende buurthuizen. Inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm, ontvangen een brief thuis. Voor inhoudelijke vragen staan medewerkers van Poliswijzer.nl en GasLicht.com paraat.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda