Officiële Opening Servicepunt Bodemdaling

EMMEN - Vrijdagmiddag openden de gemeente Emmen, waterschap Vechtstromen, waterschap Hunze en Aa-s en provincie Drenthe gezamenlijk het Servicepunt Bodemdaling. Bij Servicepunt Bodemdaling kunnen particuliere woningeneigenaren en ondernemers met bedrijfspanden uit de gemeente Emmen terecht voor advies en informatie over bodemdaling en de effecten daarvan. Denk aan vragen over fundering of funderingsherstel, bouwen of verbouwen, vergunningen, perceelverzakking, effecten van hoog of juist laag grondwaterpeil.


Servicepunt Bodemdaling is één van de maatregelen die voortkomen uit het onderzoek naar bodemdaling en eventuele schade aan woningen door bodemdaling in Nieuw-Amsterdam/Veenoord en omstreken. Uit het onderzoek bleek dat de schades aan woningen komen door bodemdaling, verbouwingen en bouwkundige gebreken. Trillingen van zwaar verkeer op klinkerwegen kunnen het laatste zetje geven bij scheurvorming. Bodemdaling wordt veroorzaakt door veenoxidatie direct onder het maaiveld en zetting van diepere lagen in de grond. Inwoners zijn primair zelf verantwoordelijk voor de staat van of eventuele schade aan hun woning, tenzij de schade (mede) is veroorzaakt door derden. De overheden staan hen bij met advies en informatie

Bij Servicepunt Bodemdaling kunnen particuliere woningeneigenaren en ondernemers met bedrijfspanden uit de gemeente Emmen terecht voor advies en informatie over bodemdaling en de effecten daarvan. Denk aan vragen over fundering of funderingsherstel, bouwen of verbouwen, vergunningen, perceelverzakking, effecten van hoog of juist laag grondwaterpeil. In de loop van 2022 wordt meer duidelijk over onder andere eventuele financiële regelingen of eventuele aansprakelijkheid bij schade. De openingshandeling vond plaats in het bruggebouw van het gemeentehuis van de gemeente Emmen nadat alle partijen even op het ontstaan van het meldpunt in kon gaan.


Namens de deelnemende partijen v.l.n.r: Aldo Krabbenbos (bewoner) wethouder René van der Weide, Fien Heeringa (Dagelijks bestuur Hunze en Aa) en Nettie Aarnink (Dagelijks bestuur Vechtstromen) de speciale puzzel in elkaar zetten en daarmee het meldpunt openen.

Nog even een keer over en nu met Margreet Bosman, medewerker van het Meldpunt Bodemdaling

Wethouder Rene van der Weide

Nadat Fien Heeringa uitleg had gegeven gaf ook Nettie Aarnink nog een toelichting


Gedeputeerde Hans Kuipers was er wegens corona met een video verbinding bij aanwezig

Margeet Bosman, Supervisor Servicepunt bodemdaling

Aldo Krabbenbos, een bewoner

Belangstellenden

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda