Dick Lukkien verricht opening van Inkoopsymposium

EMMEN - FC Emmen-trainer Dick Lukkien verricht donderdag 19 mei de opening van het Inkoopsymposium dat de gemeente Emmen organiseert. De gemeente als opdrachtgever, wie wil dat niet? Maar hoe werkt dat eigenlijk? En kom je er wel tussen als kleine ondernemer? En hoe werkt een gemeentelijke aanbesteding? Dat zijn vragen die tjdens het symposium worden beantwoord.


De wethouders Guido Rink (Economie) en Jisse Otter (Financiën) willen graag zoveel mogelijk gebruik maken van lokale leveranciers voor de gemeentelijke opdrachten en projecten. Door te investeren in de lokale en regionale ondernemers, wordt ook de lokale en regionale economie gestimuleerd. Rink merkt dat vooral de kleinere ondernemers in de regio twijfelen om in te schrijven op een gemeentelijke aanbesteding. Zo ontstond het idee voor het inkoopsymposium. ,,Door te laten zien hoe ons inkoop- en aanbestedingsbeleid werkt, hopen we de lokale ondernemers te enthousiasmeren en te motiveren om juist wel in te schrijven op een opdracht.”

Tijdens het symposium vertellen de inkoopdeskundigen van de gemeente hoe een aanbestedingstraject werkt. Ook vertellen een aantal ondernemers over hun ervaring met de gemeente als opdrachtgever. Zo krijgen geïnteresseerde ondernemers een reëel beeld bij het zaken doen met de gemeente. Wethouder Otter benadrukt de meerwaarde van het delen van kennis en ervaring over het gemeentelijk inkoop- en aanbestedingsbeleid. ,,Door nog beter samen te werken op lokaal niveau, kunnen we de economie en werkgelegenheid in onze regio verder stimuleren en versterken.”

Ludieke opening
Het symposium wordt van 15.00 tot 17.00 uur gehouden in het stadion van FC Emmen. De openingshandeling van Lukkien zal een ludieke zijn. Na de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Geïnteresseerde ondernemers (mkb of ZZP) kunnen zich aanmelden via de website van Ondernemend Emmen www.ondernemendemmen.nl/bijeenkomsten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda