Tijdelijke subsidieregeling voor grote evenementen met coronaschade

EMMEN - Grote publieksevenementen op het gebied van cultuur, kunst, sport en recreatie zijn hard geraakt door de coronacrisis en merken daar ook nu nog de gevolgen van. De gemeente Emmen stelt daarom maximaal 100.000 euro extra subsidie beschikbaar om grote evenementen ook dit jaar nog tegemoet te komen. Tot december 2022 kunnen evenementenorganisatoren van grote, beeldbepalende evenementen voor Emmen met minimaal 5000 bezoekers en bovenregionale uitstraling een beroep doen op een bijdrage van maximaal 10.000 euro per evenement.


Evenementen met een bovenregionale uitstraling zijn van grote waarde voor Emmen. Inwoners en bezoekers kunnen genieten van deze evenementen die zorgen voor bijvoorbeeld creativiteit en talentontwikkeling en ook bijdragen aan de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en het toerisme in de gemeente Emmen. Door de coronacrisis hebben de evenementenorganisatoren te maken gehad met periodes van minder bezoekers en afgelasting van evenementen. Dit had niet alleen gevolgen voor de evenementenorganisatoren maar ook voor bedrijven die als toeleverancier voor de sector werken, zoals catering, podiumbouw, verhuur van licht en geluid.

Tijdelijke tegemoetkoming
“Grote evenementen horen bij Emmen en we willen ze heel graag in de gemeente houden,” zegt wethouder Guido Rink. “Door deze sector tijdelijk tegemoet te komen, helpen we ze dezemoeilijke periode door en kunnen inwoners en bezoekers ook de komende jaren weer genieten van festivals, sport en andere evenementen.”

Op is op
Uit de Reserve Corona is maximaal 100.000 euro beschikbaar voor deze subsidieregeling. Aanvragen kan per direct en worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Als het budget verbruikt is, is de regeling ten einde.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda