Gemeente Emmen schiet zelfstandige zwembaden en sporthallen te hulp

EMMEN - Onderhoud aan geprivatiseerde zwembaden en sporthallen mogelijk door subsidie knelpuntenpot Stichting openluchtzwembad Emmer-Compascuum, stichting openluchtzwembad Erica, stichting openluchtzwembad De Wiekslag, stichting openluchtzwembad De Wieke, stichting sporthal Meerdijk, stichting sporthal Erica en stichting sporthal Nieuw-Weerdinge moeten noodzakelijk onderhoud plegen zodat hun accommodatie geopend kan blijven.


Omdat zij dat niet volledig zelfkunnen betalen, schiet Gemeente Emmen hen te hulp met een subsidie vanuit de ‘knelpuntenpot’. Zo kunnen de stichtingen hun accommodatie onderhouden en kunnen inwoners van dorpen en wijken blijven bewegen in de sporthal of het zwembad in hun buurt.

Elk jaar kunnen geprivatiseerde sporthallen en zwembaden een aanvraag doen om subsidie uit deze knelpuntenpot te ontvangen. Met dit geld kunnen zij (onvoorzien) noodzakelijk onderhoud laten uitvoeren. Dat varieert van het invoeren van een nieuw toegangssysteem met pasjes tot aan het vervangen van sporttoestellen.

Na het onderhoud voldoen de sporthallen en zwembaden weer aan de eisen van deze tijd en kunnen zij een hele tijd vooruit én sport aan blijven bieden op ieder niveau, voor iedere inwoner.En dat bevordert de leefbaarheid in dorpen en wijken. Zo blijft het voor iedere inwoner mogelijk om in de buurt te bewegen, of dat nu in een sporthal of zwembad is.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda