Ontdek de gemeente Emmen met het nieuwe wandelnetwerk

EMMER COMPASCUUM - In de gemeente Emmen is het fijn wandelen. Er zijn vele mooie wandelroutes te vinden: in de dorpen en wijken en in de verschillende natuurgebieden. Vanaf vandaag wordt er in de gemeente een wandelnetwerk aangelegd die deze routes met elkaar verbindt. Het eerste routepaaltje werd vandaag geslagen door kinderburgemeester Kirsten Alting en wethouder Pascal Schrik, in aanwezigheid van gedeputeerde Willemien Meeuwissen en de Kinderraad van Emmer-Compascuum. De komende periode wordt het wandelnetwerk verder uitgebreid en in het najaar is het helemaal klaar voor gebruik.


Provincie Drenthe en gemeente Emmen hebben het Recreatieschap Drenthe gevraagd het wandelnetwerk te ontwikkelen, samen met de Erkende Overleg Partners van de verschillende dorpen en wijken. Bestaande wijk- en dorpsommetjes worden zoveel mogelijk in het netwerk opgenomen. Het wandelnetwerk sluit aan op de netwerken van de omliggende gemeenten en het al bestaande knooppuntennetwerk in Bargerveen en omgeving.

Straks is de hele gemeente voorzien van een wandelnetwerk en kan iedereen via deze knooppunten eenvoudig een korte of langere wandelroute uitstippelen. Wethouder Pascal Schrik: “Het wandelknooppuntennetwerk is een mooie manier om onze prachtige gemeente te ontdekken en te beleven. Zowel voor toeristen als voor onze eigen inwoners. Onze gemeente heeft veel ruimte, natuur en mogelijkheden om te wandelen. En het is natuurlijk goed en gezellig om samen een wandeling te gaan maken en in beweging te zijn.”


Oplevering in het najaar
Het wandelnetwerk wordt in zijn geheel in het najaar opgeleverd. Daarna zorgt het Recreatieschap Drenthe voor beheer en onderhoud. Meer informatie over het wandelnetwerk is te vinden op de website van het Recreatieschap: www.recreatieschap.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda