Gemeente sluit bedrijfspand in Emmen

EMMEN - Een bedrijfspand aan Olivier van Noortstraat 12a in Emmen is gesloten voor de duur van zes maanden. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke beleid ‘Geen drugs in bedrijven, woningen en horeca’.

Olivier van Noortstraat 12a
De politie heeft op maandag 21 april in het pand een doorzoeking gedaan. In het bedrijfspand werd een hennepkwekerij met 436 planten aangetroffen. De voor de teelt benodigde elektriciteit werd illegaal afgenomen. De hennepkwekerij is in opdracht van de politie geruimd. De energiemaatschappij heeft de stroomtoevoer afgesloten. Het bedrijfspand is, net als in het vorige week gesloten, aangrenzende bedrijfspand, met ingang van 16 april gesloten voor een periode van zes maanden. De sluiting wordt op het pand bekendgemaakt.

Leefbaarheid
Deze maatregelen worden genomen om teelt, gebruik, verstrekking en handel in (soft)drugs tegen te gaan. Het toegangsverbod tot het pand heeft als doel om de verloedering van het bedrijventerrein ten gevolge van drugsgerelateerde activiteiten tegen te gaan, het bezoek aan het drugspand door telers, dealers, klanten en bezoekers te stoppen. Door de tijdelijke sluiting wordt de drugscriminaliteit verminderd en dat is in het belang van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. Ook zorgen illegale hennepplantages geregeld voor brandgevaar en daarmee voor risico’s voor de omliggende woningen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda