Kunst- en cultuuractiviteiten gaan door in Emmen

EMMEN - Het college heeft besloten om Stichting De Kunstbeweging een subsidie te geven voor de uitvoering van cultuuractiviteiten voor jeugd en jongeren en amateurkunst 2014-2015. Hiermee kan de stichting per direct aan de slag.

Na het faillissement van CQ (Centrum voor de kunsten) wilde het college dat er zo snel mogelijk een oplossing voor inwoners zou komen, zodat kunst- en cultuuractiviteiten door kunnen blijven gaan. Stichting De Kunstbeweging maakt dit voor het seizoen 2014-2015 mogelijk. De Kunstbeweging bestaat uit initiatiefnemers uit voormalig Kunstcentrum CQ.


Jeugd en amateurkunst prioriteit
Het college heeft de kunst- en cultuuractiviteiten voor jeugd, jongeren en amateurkunst als prioriteiten benoemd. Het gaat hier bijvoorbeeld om cultuureducatie op scholen en het organiseren van de kunstontmoetingsdag. De ondersteuning van het netwerk amateurkunst en de maand van de amateurkunst zijn tevens benoemd als belangrijke activiteiten. De stichting krijgt per direct een startsubsidie van €229.708,- voor de uitvoering van cultuurtaken in 2014. In december van dit jaar volgt een evaluatiemoment en met de uitkomsten van dat moment wordt bepaald hoeveel subsidie zij ontvangen voor de periode 1 januari – 1 augustus 2015.

Korte- en lange termijn
Met Stichting De Kunstbeweging zijn afspraken gemaakt voor het seizoen 2014-2015.Voor de periode vanaf 2015 tot en met 2018 stelt het college later dit jaar een nieuwe visie en vraagformulering vast. Aan de hand van de visie en vraagformulering en het beschikbare budget kunnen partijen zich inschrijven voor de uitvoering van activiteiten vanaf 2015.
Projecten in wijken en dorpen

In 2015-2016 is de gemeente Emmen Culturele Gemeente van Drenthe. Wijken en dorpen spelen een belangrijke rol in het programma. Voor 2015 wordt er een nog te bepalen budget beschikbaar gesteld voor dit programma en daarmee de activiteiten in wijken en dorpen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda