Cursus valpreventie voor 65-plussers

EMMEN - De gemeente Emmen organiseert een cursus valpreventie voor alle inwoners van 65 jaar en ouder. Deze cursussen vinden plaats in SKC ‘De Cluft’ (Statenweg 109 in Emmen) op dinsdagochtend 4, 11 en 18 november van 10.00 tot 12.00. Tijdens deze ochtenden leren ouderen hoe zij kunnen voorkomen dat ze vallen. Daarnaast leren ze wat zij het beste kunnen doen wanneer zij toch gevallen zijn.

Gevolgen
De cursus valpreventie is bedoeld voor oudere mensen die moeilijker beginnen te lopen en onzekerder op de been zijn. Het is van groot belang om vallen te voorkomen, want de gevolgen van een breuk na een val kunnen groot zijn. Zeker op hogere leeftijd. Veel ouderen belanden na een val namelijk in het ziekenhuis en zijn vervolgens beperkter in hun bewegingsvrijheid.

Oefeningen
Tijdens de cursus leren de deelnemers niet hoe ze moeten vallen, maar wel hoe dit te voorkomen en wat te doen wanneer men toch gevallen is. Verder worden oefeningen gedaan om de balans te verbeteren en de spieren te versterken. Naast de oefeningen ontvangen de deelnemers ook interessante informatie.

Aanmelden
De kosten voor de gehele cursus inclusief cursusboek en één kop koffie of thee per ochtend zijn € 7,50 per persoon. Alle inwoners van 65 jaar en ouder kunnen zich vóór 24 oktober aanmelden via p.vdbosch@emmen.nl of 06- 11 39 43 01.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda