Maandag 7 september start collecteweek van KWF Kankerbestrijding.

EMMEN - Maandag 7 september a.s. start de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Met als doel geld in te zamelen voor kankeronderzoek.Vanaf maandag gaan in de gemeente Emmen maar liefst 800 collectanten van deur tot deur. Een enorm groot aantal en allemaal vrijwilligers. Een organisatie die evenzo door vrijwilligers in de diverse afdelingen met hun dorpen wordt voorbereid.


Dit jaar zijn er in de gemeente ook maar liefst ruim 100 nieuwe collectanten bijgekomen. Een teken dat de kankerbestrijding bij de mensen bijzonder belangrijk wordt gevonden. Ook nieuwe collectanten (en bestuursleden) zijn voor 2016 bijzonder welkom

In de gemeente Emmen is helaas alleen in Zwartemeer geen afdeling. Hopelijk dat volgend jaar in dit dorp mensen het initiatief nemen tot oprichting van een afdeling. Initiatiefnemers kunnen daarbij overigens steun krijgen van andere afdelingen.

Nut en noodzaak van de collecte en nader onderzoek naar kanker is dat:
- 1 op de 3 mensen kanker krijgt
- Jaarlijks ruim 42.000 mensen aan kanker overlijden
- Dankzij onderzoek de overlevingskans van 25% (in 1949) is gestegen naar 62% in 2013
- KWF maar liefst ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland betaalt
- Per jaar er ongeveer 400 onderzoeksprojecten lopen waar circa 800 wetenschappers fulltime mee bezig zijn
- De onderzoeken gemiddeld 4 jaar duren en €500.000,= kosten.

Redenen te over om geld voor kankerbestrijding te geven. Daarom doet KWF Kankerbestrijding de oproep een ieder : Help mee en geef tijdens de collecteweek.

De collectant komt in de week van 7 t/m 12 september aan de deur. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan de bus met het rood-wit-blauwe logo en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

En voor degene die de collectant heeft gemist, vraagt de Kankerbestrijding om gebruik te maken van de machtigingskaart die de collectant in de brievenbus heeft achtergelaten. Of te doneren, online via kwf.nl/doneren. Of sms ‘gift’ naar 4333 en investeer eenmalig 2 euro.

‘Elke euro telt’ en draagt dus bij aan ‘minder kanker en meer genezing’, aldus de Kankerbestrijding en de collecteweek.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda