Stichting Paardrijden Gehandicapten verrast met cheque

EMMEN – Afgelopen woensdag ontving de heer Opdam, voorzitter van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen(SGPE) in manege de Eekwal een cheque van 1100 euro. Deze symbolische cheque werd aangeboden door Richarda Mennik en Janneke de Valk-Boerma van de Protestantse Gemeente Emmen De Eekwal. Op de woensdagmiddag zijn er altijd gehandicapten aan het "paardrijden".


Richardo Mennik: ,,De 1100 euro is de opbrengst van de collecte tijdens de openlucht dienst in de voormalige leeuwenkuil in het Rensenpark op 2 september jongstleden. Omdat de dienst in de leeuwenkuip werd gehouden met als thema dieren, werd besloten om ook iets te vinden dat een binding heeft met dieren. Besloten werd om geld in te zamelen voor Stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen. Zij verdienen het om het zonnetje gezet te worden.”


Meta Veldkamp. de instructrice geeft aan dat het belangrijk is dat de deelnemers succes beleven op het paard en dat kan alleen maar zitten zijn, maar ook bijvoorbeeld draven. ,,Wij proberen wedstrijden te houden en afwisseling in de lessen te geven en diplomadagen kunnen organiseren. Maar ook voor bijvoorbeeld de speciale bordjes hier in de bak en voor het kunnen kopen van speciale zadels, pionnen en de bekers en lintjes als er een wedstrijdje is geweest. Daar is niet altijd geld voor en daarom komt dit geld heel goed van pas.”


De stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen heeft op dit moment 40 ruiters, maar heeft vooral in deze periode dat de scholen weer zij begonnen en leerling verhuizen wel een tekort aan vrijwilligers. Belangstellenden kunnen hierover meer informatie vinden op de website van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen.


Een aantal leerlingen kijken goedkeurend toe als de heer Opdam van de stichting SPGE de cheque in ontvangst neemt van Richarda Mennik van de Protestantse Gemeente Emmen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda