Menno Vos ontvangt Poolse onderscheiding

OBORNIKI(P) – Afgelopen vrijdag heeft Menno Vos uit Emmen een onderscheiding gekregen van de burgermeester van Oborniki en is daarmee de eerste Nederlander in deze gemeente die deze onderscheiding heeft ontvangen tijdens een zeer warme ceremonie met veel toespraken en oude traditie,s, die hier in Emmen niet bekend zijn. Menno Vos komt al 15 jaar in deze gemeente om goederen te brengen en de laatste paar jaar zijn er 12 vrachtwagens vol met school meubelen naar diverse scholen gebracht. Gelukkig had Vos een zeer goed contact met het Drenthe College die werden hartelijk bedankt voor hun medewerking in het leveren van zoveel meubelen.

Daaraan gekoppeld een hartelijke uitnodiging om ook eens de scholen te bezoeken of misschien een uitwisseling. In de afgelopen week zijn Menno en Stien Vos samen met enkele personen van de vroegere stichting Help de Polen zeer hartelijk ontvangen door de heer Adam Malinski diesamen met Menno Vos alle transporten coördineert.

Ook dit keer heeft Menno Vos zijn bus en aanhanger weer volgeladen gekregen met uniformen en dekbedden en rollatoren en medische spullen van Bethesda Hoogeveen,waarvoor ook veel dank namens de burgemeester Tomasz Szrama en radna senior Irena Magdziarek en Pawel Drewicz. Namens de oude stichting Help de Polen waren aanwezig Alie en Fokke Sanders,Wil Zwiers en Arend Fraterman.Ook zij werden allen zeer hartelijk bedankt voor hun inzet en goede wil om de nog steeds wel arme mensen in Polen een leuke dag te bezorgen.

De eer die Vos heeft gekregen middels een officieel document en een penning komt ook toe aan iedereen die het mogelijk maakt om dit werk te kunnen doen, dus namens Vos iedereen bedankt en speciale dank aan Drenthe College en Bethesda Ziekenhuis. Natuurlijk is er ook een woord van dank richting de mensen in Oborniki gegaan voor de wijze waarop de stichting altijd zo goed en hartelijk is ontvangen. Gewoon grandioos en dat doet de mens goed zegt Menno Vos die ook aangaf dat zijn groep zeker nog haar best zal doen om de bevolking van de gemeente Oborniki waardevolle spullen te brengen.
(Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda