Jannie Finke en Henk Veenstra vanaf hun 16e jaar bij elkaar

EMMEN - Op dinsdag 18 september aanstaande is het 65 jaar geleden dan de in Zandpol geboren Henk Veenstra en Jannie Finke elkaar het ja-woord gaven. Het echtpaar Veenstra-Finke kreeg twee dochters die voor vier achterkleinkinderen zorgden en er intussen ook al drie achterkleinkinderen zijn geboren waarvan de jongste net 10 maanden is.


Ook al heb je geen dubbeltje, met zoiets ben je toch heel rijk, zegt Jannie. Het toeval wilde dat Henk en Jannie die met haar vriendin, toevallig een zus van Henk, elkaar tegen kwamen tijdens een fietstocht langs het Stieltjeskanaal. Tijdens die ontmoeting klikte het meteen tussen de twee 16-jarigen en vanaf dat moment waren zij onafscheidelijk. Drie jaar later werd het huwelijk in Sleen gesloten.

Henk was dienstplichtig soldaat en Jannie werkte in de huishouding, maar werkte daarna ook enkele jaren bij de Miwaco en bij Ziengs Schoenen aan de Markt. Henk werd na zijn diensttijd als schilder bij Schilderwerken Sanders, maar besloot een baan te zoeken bij de AKZO in de productie. Die periode duurde maar liefst 40 jaar om daarna de VUT in te gaan. Het echtpaar woonde achtereenvolgend in Veenoord, Angelslo, aan de Nijkampenweg en Beatrixstraat in Emmermeer en hebben nu al ruim zes jaar een mooi stekkie in De Meerstede.


Grote hobby’s van Henk waren de postduiven, waarmee hij ook prijzen wist te winnen en geniet ook van FC Emmen en Feijenoord. Jannie vindt voetbal mooi, maar haar vrije tijd werd meestal ingevuld met kleding maken voor haar zelf en de kinderen. Ook is zij een verwoed lezer van romans en oorlogseducatie. Het echtpaar kreeg vrijdagmiddag bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout en gaan aanstaande zaterdag met de kinderen en kleinkinderen genieten van een koud en warm buffet in de Noabershof in Emmen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda