Henk en Willie Piek: “Geven en nemen” is het motto van 60 jaar huwelijk

VEENOORD – Vandaag, woensdag 12 september is het precies 60 jaar geleden dat Henk Piek(81) en Willie Wiegers(79) elkaar het ja-woord gaven in het gemeentehuis van Sleen. Daarmee werd een verkering van ruim drie jaar bekroond met een huwelijk. Het paar ontmoette elkaar voor de eerste keer op de “veurstreek” in Nieuw Amsterdam.


Henk: ,,Ik kwam rond Sinterklaas langs het kanaal op de fiets om boodschappen weg te brengen en onderweg zag een groepje meiden staan. Daarbij was ook Willie en de eerste indruk die ik van haar kreeg was, wat een leuke meid!!. Ik had echter geen tijd om verder kennis te maken en ging verder, maar twee weken laten kwamen wij elkaar weer tegen en toen is het begonnen.”


Na drie jaar was de tijd rijp om te trouwen. Henk werd geboren aan de Trekkenweg in Veenoord en Willie, die officieel Willemtien heet, zag het levenslicht in Wilhelmsoord. Henk werkte daarna jarenlang als metaalbewerker bij G.E.A. en Willie werkte tot haar trouwen op de Bendien en werd na het huwelijk huisvrouw. Het paar dat inmiddels al 57 jaar op de huidige plek aan de Berkenstraat in Veenoord woont, kreeg twee zonen en een dochter. Die op hun beurt zorgden voor vier kleinkinderen en één achterkleinkind.


Was Henk vroeg nog wel actief als voetballer bij NAVC, terwijl Willie zich vooral bezig hield met zang, fitness en tuinieren. Naast de schriftelijke felicitaties van de Koning en de Commissaris van de Koning in Drenthe, kwam ook Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen, even op bezoek met de gebruikelijk cadeaus en om de felicitaties namens de gemeente Emmen over te brengen. Aanstaande zaterdag zal het echtpaar samen met de familie in Hotel Emmen deze mijlpaal gaan vieren met een brunch. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda