Pieter Lasker en Dientje van der Horst 60 jaar getrouwd

EMMER COMPASCUUM – Het was de afgelopen week feest bij het echtpaar Pieter Lasker(83) en Dientje van der Horst (78) aan de Twijnstop in Emmer Compascuum. Afgelopen donderdag vierden zij hun 60 jarig huwelijk met als afsluiting op zaterdag een etentje met de eigen familie en enkele vrienden.


Het echtpaar kreeg hoog bezoek van Emmens burgemeester Eric van Oosterhout die de felicitaties kwam overbrengen maar ook een zeer passend cadeau had meegebracht. Dientje: ,,Deze trouwakte van ons is wel een bijzonder cadeau. Daarin staan bijvoorbeeld ook de handtekeningen van onze ouders en in het fotoboek zullen wij onze ouderlijke huizen nog gaan opzoeken”.

Peter Lasker werd geboren in Emmer Compascuum als oudste van een gezin met drie broers, terwijl Dientje in Noordbarge het levenslicht zag en opgroeide met vijf zusjes en één broer. Van jongs af aan werkten de twee in het veen. Het was dan ook in de veenput bij de planken dat Pieter en Dientje elkaar voor het eerst zagen en ook bijna gelijk de eerste vonken over en weer vlogen.

Na een verkering van ongeveer drie jaar trouwde het paar op 15-02-1959. Toen de ouders van Pieter naar Leerdam verhuisden om in de glasindustrie te gaan werken gingen Pieter en Dientje mee. Na twee jaar keerde het echtpaar weer terug in Emmer Compascuum en kregen twee zonen die voor vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen zorgden. Dientje kwam aan werk bij kledingfabriek Spanjaard, maar bleef thuis haar werk doen toen de kinderen werden geboren. Pieter verdiende de kost bij de Gero en later in de bouw als metselaar.

Pieter was jarenlang actief bij CEC als speler in een lager elftal, maar ook lid van het bestuur en de technische commissie. Dientje had geen sport, want het was alleen maar ”werken en werken”, zegt zij. Hobby’s zijn nu vooral TV kijken en de wekelijkse Bingo bij de buurtvereniging Ons Dorp. Terwijl het lichaamlijk allemaal wel een beetje beter kon, is het echtpaar geestelijk nog heel goed bij de tijd en hopen nog lang samen te zijn. Het is toch altijd een beetje geven en nemen en dan gaat het ook allemaal wel goed, was de afsluitende reactie van Dientje en Pieter.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda