Jubilarissen bij “Vrouwen van NU” Roswinkel

ROSWINKEL - Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering in de Noorderbak in Roswinkel werd de agenda halverwege even onderbroken. De dames Geertje Eshuis(82) en Henny Stoffers(85) schrokken zich een hoedje toen zij door voorzitter Trudy de Wit even naar voren werden geroepen. De reden was dat Henny Stoffers maar liefst 60 jaar deel heeft uitgemaakt van de Plattelandsvrouwen, dat nu onder de naam â??Vrouwen van Nuâ?? actief is.


Het begon voor Henny allemaal in Klazienaveen en daarna volgden door verschillende verhuizingen de afdelingen van Erica(22 september, de dag dat Kennedy werd vermoord). In 1974 volgde een verhuizing naar Nieuw Weerdinge en vanaf 2005 hier in Roswinkel. Ondanks de verhuizingen bleef zij de Plattelandsvrouwen trouw en was onder anderen jarenlang voorwerkster van de handwerkgroepen.

Geertje Eshuis is een geboren Roswinkeler en zoals het in die tijd gebruikelijk was, werd je ook lid van de Plattelandsvrouwen als je ging trouwen. Dat is nu inmiddels 55 jaar geleden. Geertje was een passief lid zonder functies, maar kwam wel regelmatig naar bijeenkomsten en activiteiten zoals bijvoorbeeld handwerken dat door de vereniging werden georganiseerd. Het was wel een taaie tante die zich niet het kaas van het brood liet eten en haar mondje wel wist te roeren. Opvallend was trouwens wel dat Geertje voor deze jaarvergadering geen uitnodiging had gehad. Door de buurvrouw attent gemaakt was zij ook gewoon zonder uitnodiging aanwezig om een bijdrage aan de vergadering te leveren.


De jubilarissen Henny Stoffers(links) en Geertje Eshuis(rechts) werden door voorzitter Trudy de Wit verrast met een presentje en bloemetje voor hun inzet bij de ”Vrouwen van Nu”. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda