Grietje en Hendrik Lubbers delen al 60 jaar lief en leed

EMMEN – Afgelopen donderdag was het precies 60 jaar geleden dat Hendrik Lubbers en Grietje de Blaauw elkaar in het gemeentehuis van Emmen eeuwig trouw beloofden. Het echtpaar kreeg drie dochters, Alie, Truida en Joke en die zorgden op hun beurt weer voor 9 kleinkinderen en 9 achter kleinkinderen. Grietje de Blaauw werd op 16 maart 1934 in Emmer Erfscheidenveen als elfde kind in een veenarbeidersgezin met nog zeven zussen en drie broers.


Na de lagere school moest ook Grietje direct aan het werk en vond dat in Enschede op de Corduroy fabriek. Ze was daar dan steeds een maand in een gastgezin, maar had het door heimwee niet gemakkelijk. Toen zijn als 18-jarige naar de AKU in Emmer Compascuum kon, was de keus snel gemaakt. Tot haar huwelijk heeft Grietje in Emmer Compascuum, maar ook nog in de vestiging in Emmen gewerkt. Naast huisvrouw had Grietje ook nog tijd voor hobby’s. Veel lezen, gymnastiek en natuurlijk op pad met de wandelclub.

Hendriks Lubbers werd op 5 december 1935 in Emmermeer op Sinterklaasavond wereldburger in een boswachtersgezin met nog een zus en drie broers. Na de lagere school volgde hij een opleiding metselaar in een rijkswerkplaats. Hij kreeg toen werk bij Bouwbedrijf Brands waar hij vervolgens 30 jaar werkte en zelfs enige tijd voorman was. Wegens lichaamsproblemen kwam hij in de WAO. Hendrik: ,,Dat was wel omschakelen om met werken te moeten stoppen. Gelukkig heb ik de leegte kunnen opvullen met mijn familie maar ook met veel vissen, wandelen, fietsen en was ook bezig met archeologie. Dankzij een vriendin van Grietje troffen de twee elkaar en sloeg er al bij de eerste kennismaking een vonkje over.

Grietje: ,,Ik had net een korte verkering uit en toen zij mijn vriendin, ga maar met mij mee. Zij had een oogje op een jongen en wilde naar die bar in Emmen waar die zou zijn. Toen wij er binnen kwamen ging Hendrik naast mij zitten en vroeg later op de avond of ik meeging. Dat deed ik ook, maar hij was lopend en ik op de fiets. Toen zij hij dat hij naar huis moest omdat hij er vroeg uit moest om naar de kerk te gaan. Uit de gek zij ik toen: “nu afstappen”, maar dat deed hij niet. Grietje en Hendrik gaven elkaar na een drie jaar durende verkering het ja-woord, Zowel Grietje als Hendrik hebben daar nooit spijt van gehad. Afgelopen zaterdag werd het 60-jarig huwelijk met de kinderen, kleinkinderen en enkele vrienden gevierd met een buffet in Route 34 in Erm.


Burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook even langs met een boekt en enkele presentjes om het paar met deze mijlpaal namens de gemeente Emmen te feliciteren.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda