Echtpaar Schulte al 60 jaar een goed stel

WEITEVEEN - Na een huwelijk van 60 jaar kan met recht worden gezegd: Dit is een goed stel??. Wij hebben het dan over Bennie Schulte(88) en Trina Borgman(85) die elkaar na een verkeringstijd van vijf jaar op 25 februari 1960 in het gemeentehuis van Schoonebeek het ja-woord gaven.


Het paar ging eerst wonen in een huurwoning aan de Korhoenlaan en werd een eigen gebouwde woning aan de Ir. Biewengaweg betrokken. Zij kregen twee dochters en twee zonen: Herman, Ans, Erik en Jeanet en inmiddels zijn er negen kleinkinderen en met de in Rotterdam wonende Rafael is er ook al een achterkleinkind. Doordat de wederzijdse ouders elkaar goed kenden waren Bennie en Trina geen onbekenden voor elkaar.

Toch waren het de reguliere dansavonden bij Café Wolken aan de Europaweg in Nieuw Schoonebeek dat op een bepaald moment enkele vonken oversloegen en Bennie de stoute schoenen aantrok en Trina vroeg of hij haar naar huis mocht brengen. Dat mocht achterop de fiets helemaal richting de Duitse grens en daarna helemaal terug naar Weiteveen. Hij deed het wel met veel plezier. Bennie werd in het Nieuw Schoonebekerveld, het huidige Bargerveen/Weiteveen, geboren in een veenarbeidersgezin.

Na de lagere school ging Bennie naar de ambachtschool in Emmen waar hij werd geschoold tot timmerman. Na de school ging hij werken bij bouwbedrijf Rolink in Erica en daarna werden Haan-Koenen en Van Oss ook nog zijn werkgever en was hij onder anderen uitvoerder bij de bouw van de nieuwe R.K. kerk in Klazienaveen. Voor Trina was er na de lagere school maar één remedie en dat was werken op de boerderij en na het huwelijk zorgde zij voor het gezin. Voor hobby’s hadden de twee in die periode geen tijd, maar de laatste jaren wordt de tijd vooral gedoofd met elke dag een paar potjes jokeren en puzzelen en lezen.

Bennie heeft inmiddels ook al twee boeken op zijn naam staan. De eerste gaat over de historie van de familie Schulte en de tweede staat helemaal in het teken van het ontstaan van het dorp Weiteveen tot nu toe. Daarnaast vermaakt Bennie zich ook prima in zijn tuintje en in zijn schuurtje waar hij een mini museumpje heeft meteen verzameling van veengereedschap van vroeger, maar er staan ook enkele mooie nostalgische radio’s.


Burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook even langs bij Trina en Bennie en zag ook wel dat het na 60 jaar nog steeds een goed stel is. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda