Aly de Blaauw en Henk Wolf al 70 jaar bij elkaar

EMMEN – Afgelopen zondag 24 mei beleefden Henk Wolf en Aly de Blaauw in Emmen hun 65- jarig huwelijksdag. Ook deze jubilarissen hadden een mooie feestelijke dag in gedachten, maar het Corona virus gunde ook hun dit niet. Aly de Blaauw werd op 11 januari 1934 in Emmer Compascuum als één na oudste geboren in een gezin met acht kinderen, vier jongens en vier meisjes. Na de lagere school bleef Aly thuis om haar moeder te helpen in de huishouding, maar mocht op 18-jarige leeftijd aan het werk op de AKU waar zij drie jaar werkzaam was in de 2-ploegendienst.

Op 16-jarige leeftijd kreeg zij verkering met Henk Wolf die op 18 juni 1933 in Noordbarge het levenslicht zag in een gezin met nog twee zussen en een broer die in 1946 is gesneuveld in Indonesië. Henk werd na de lagere school een gediplomeerde schilder en wist ook nog een middenstandsdiploma te halen. Ondanks deze vakdiploma’s ging Henk in de 3-ploegendienst op de ENKA in Emmen werken. Dat beviel hem prima, want hij wist het maar liefst 35 jaar vol te houden.

De eerste ontmoeting tussen Henk en Aly ontstond nadat Henk met een vriend aan het fietsen was en Aly onderweg tegen kwamen. Er was direct een vonk die Henk aanspoorde om haar gewoon te volgen en kijken waar zij woonde. Dat dit helemaal een fietstocht naar Emmer Compascuum werd had hij er graag voor over want het klikte direct. Na een verkeringstijd van vijf jaar trouwden de twee en kregen drie dochters, Tineke, Anja en Henriëtte.

Het paar mag nog steeds graag fietsen en mochten ook graag op vakantie gaan in Nederland, maar ook over de grens tot zelfs in Amerika. Nu geen groots feest, maar het paar hoopt in 2025 het 70-jarige huwelijksfeest wel gevierd kan worden zonder Corona virus. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda