Thijs Middeljans en Hilly van den Berg delen al 65 jaar lief en leed

KLAZIENAVEEN - Op 10 mei 1957 was het groot feest bij de families Middeljans in Zwartemeer en Van den Berg in Klazienaveen. Thijs Middeljans en Hilly van den Berg gaven op die dag elkaar, na een verkeringstijd van 6 en een half jaar, het ja-woord na hun eerste ontmoetingen op het rondje van -brugge tot brugge- in Klazienaveen. Het jonge paar trok aanvankelijk in bij ouders van Hilly aan de Kuipstraat en de Omloop waar ze naar het vertrek van haar ouders bleven wonen. 58 jaar in totaal.


Nu woont het paar met veel plezier in een appartement in de Tabithaflat aan de Pastoor Jongeriusstraat in Klazienaveen. Thijs en Hilly kregen met Aletta en Jos een dochter en zoon en dochter en die zorgden intussen voor 4 kleinkinderen. Bijna elke zondagmorgen kwamen die koffiedrinken en luisteren naar de mooie verhalen van opa Thijs.

Thijs is een zoon van een gemeente ambtenaar en is begonnen in het veen en kwam uiteindelijk op de ENKA terecht in de afdeling die vroeger dienst deed als Berini fabriek. Op 57-jarige leeftijd maakte Thijs dankbaar gebruik van de VUT-regeling waardoor hij al vroeg thuis kwam te zitten, maar verveelde zich niet, want met volleyballen, zwemmen, folders en kranten rondbrengen en werken in zijn volkstuintje vulde hij zijn vrije tijd.

Hilly werd op Klazienaveen geboren en als dochter van een PTT-ambtenaar. Ze was huisvrouw die graag mag puzzelen, lezen en wandelen en winkelen met vriendinnen. Ook uitgebreid koken met groente uit de volkstuin was toch wel haar. Samen gingen ze ook wel eens op stap naar bijvoorbeeld Andre Rieu en zijn orkest in Maastricht. Ook hebben ze samen vele busreizen gemaakt. Ook hebben ze veel op hun kleinkinderen gepast die erg genoten van alle spelletjes met oma.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda