Albertje van der Laan en Ferdinand ter Veen 60 jaar getrouwd

NIEUW WEERDINGE- Op 12 mei 1962 gaven Albertje van der Laan uit Nieuw Weerdinge en Ferdinand ter Veen uit Barnflair elkaar in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord. Het paar ging aanvankelijk wonen aan de Vledders in Nieuw Weerdinge en na nog enkele verhuizing wonen de twee nu in een knus appartement aan de Jan Jolingstraat. Een ontmoeting tussen de twee thuis bij een zus van Ferdinand en een broer van Albertje was het begin van een relatie.


Het klikte vrijwel direct en vonden uiteindelijk een verkering van drie jaar voldoende om te weten dat ze voor elkaar bestemd waren. Het jubilerende paar kreeg twee kinderen en die zorgden inmiddels weer voor 4 kleinkinderen. Komende zondag zal deze mijlpaal nog even worden bekrachtigd met een etentje in de plaatselijke Gasterij bij de brug waar toevallig ook een kleindochter werkt.

Albertje van der Laan werd op 31 december 1938 in Nieuw Weerdinge geboren in een veenarbeiders gezin met nog 7 broers en 2 zussen. Na de lagere school moest zij thuis moeder ondersteuning geven in de huishouding. Tijd voor hobby’s had Albertje toen niet en na het huwelijk was haar eigen huishouding op de eerste plaats en bleef het uiteindelijk bij af en toe samen met Ferdinand lekker langs de waterkant om een vishengeltje uit te gooien.

Ferdinand zag het eerste levenslicht in Barnflair in een gezin met nog 5 zussen en 2 broers. Na de lagere school was het direct werken geblazen en dat vond hij als schipper op de binnenvaart. Op zijn 19e vond het dat ook wel genoeg in ging de bouw in als stukadoor, maar na enkele hart operaties was hij gedoemd om het zware werk als stukadoor op te geven. Hij ging niet bij de pakken zitten, want vond bij het plaatselijke dierenpark werk als vrijwilliger en deed dat zolang hij lichamelijk dat kon opbrengen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda