Rinus Flenterie en Annie van den Heuvel vonden elkaar op de kermis

EMMEN -Afgelopen zaterdag kwam burgemeester Eric van Oosterhout even op de koffie naar aanleiding van het 60-jarig huwelijk dat Flenterie en Annie van den Heuvel dinsdag 23 mei aanstaande officieel hopen te vieren. Inmiddels werd onder stralende weersomstandigheden het jubileumfeestje al gevierd met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen in de tuin van een kleindochter. Het paar leerde elkaar kennen tijdens een bezoekje aan de jaarlijkse kermis op het Malieveld in Den Haag.


Rinus: ,,Door een toevalligheid kwamen wij op die kermis terecht en kwam daar toevallig Annie tegen en ontstond het eerste contact. Er volgden enkele afspraken die uiteindelijk een verkering van ongeveer een half jaar tot gevolg hadden en wij daarna in het huwelijksbootje stapten”. Het paar ging wonen bij de ouders van Annie en vonden daarna een eigen plekje in Den Haag, maar vonden daarna in Emmen een definitieve plek. Het huwelijk werd gezegend met 3 dochters die op hun beurt voor 5 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen zorgden. Met de kinderen werd er ook veel gereisd met de caravan en tent door landen als Joegoslavië, Luxemburg, België, Frankrijk, Spanje en Italië.

Annie van den Heuvel werd op 7 maart 1941 in Den Haag geboren als jongste in en gezin met nog een zus en twee broers en ging na de lagere school zij op haar 14e werken in een kruidenierszaak en nadat het paar in Emmen kwam wonen werkte Annie ook nog enige tijd bij een groenteboer in Emmen. Voor Rinus moest op 2 juli 1934 de kinderkamer worden ingericht in een woning in Utrecht waar de ouders een ijsfabriek en ijssalon runden. Rinus ging na de lagere school naar de LTS voor een opleiding voor elektricien en dat leverde hem een baan bij de PTT bezorgde als monteur en kwam uiteindelijk in Emmen terecht.

Rinus en Annie begonnen ook een videotheek aan de Dordsedwarsstraat en werd met een rijdende videotheek de klant bezocht. Na zijn pensioen is Rinus een echte manusje van alles geworden en hobby’s waren vooral het restaureren van een oude citroen en opknappen en uitbreiden van hun woning aan de Weerdingestraat door zelf het schilderwerk, metselen, elektriciteit en timmerwerk te verzorgen. Samen vermaakten zij zich ook lange tijd met stijldansen bij dansschool Postma.


Burgemeester Ëric van Oosterhout kwam zaterdagmorgen ook even langs met enkele presentjes en kreeg de nodige informatie uit een periode van 60 jaar van het echtpaar.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda