Lammie Kramer en Henk Hoving na 65 jaar nog steeds en gehecht paar

EMMEN - Het was afgelopen dinsdag precies 65 jaar geleden dat Lammie Kramer uit Schoonebeek en Henk Hoving uit Buinen elkaar in het echte oude gemeentehuis van Schoonbeek elkaar voor eeuwig trouw hebben belooft. Het paar kreeg in eerste instantie een eigen plekje in de boerderij van de ouders van Lammie.


Daarna volgde het paar een route door Emmen die begon aan de Meerstraat en via Angelslo, Prinsenlaan (38 jaar), De Klepel, Klokkenslag uiteindelijk een half jaar geleden eindigde in een prachtig mooi appartement in de Oostermarke aan de Veenkampenweg in Emmen. Het paar werd tijdens hun huwelijk gezegend met een dochter en een zoon. Het verdriet om de dochter die op 32 jarige leeftijd door ziekte veel te vroeg is overleden, maar de komst van twee kleinkinderen zorgen er voor dat het leed af en toe even op de achtergrond kan worden gezet.

Samen met de zoon en kleinkinderen werd deze mijlpaal van 65 jaar in huiselijk kring gevierd. Het paar beleefde tot 5 jaar geleden van fietsvakanties door onder anderen Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Henk was als vrijwilliger ook nog enige tijd aan FC Emmen gebonden als chauffeur van een busje die elke dag jeugdspelers uit de regio haalde en weer thuis bracht. Ook was Henk jarenlang bij de reservepolitie die bijvoorbeeld ook altijd actief bij de Gouden Pijl

Lammie werd geboren in een boerengezin in Schoonbeek als middelste met nog een broer en een zus. Na de lagere school was het werken geblazen op de ouderlijke boerderij, maar tussendoor deed Lammie ook nog wel klussen buitenshuis als gezinshulp. Naast handwerken was vrijwilligerswerk op veler gebied wel haar stokpaardje. Henk werd geboren als jongste in een rij van 1 zus en nog 6 broers in een gezing waarvan de vader een smederij in Buinen runde. Na de lagere school en de ambachtsschool in Assen waar hij werd opgeleid voor de autotechniek.

Hij vertrok daarna naar Enschede als garagehulp, maar kreeg daarna een baan als onderhoudsmonteur bij Wegenbouwbedrijf De Moer uit Alkmaar die bezig was met de aanleg van de Europaweg in Schoonebeek. Hij ging toen in de kost bij zijn broer die in Schoonebeek woonde en Lammie daar werkte in de huishouding. Zijn schoonzus was uiteindelijk de koppelaar die ons naast elkaar aan tafel zette. AL vrij snel begonnen de vlinders te komen en volgde er een verkiezing van ongeveer drie-en-een-half jaar die werd afgesloten met een huwelijk. Nadat het werk aan de Europaweg voltooid was begon Henk aan zijn laatste klus tot zijn pensioen als monteur bij garage Thedinga in Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda