Op “De Veurstreek” sloeg de vonk over bij Riekie van der Velde en Egbert Sok.

EMMEN - Een eerste fietstochtje van Egbert Sok (84) uit Klazienaveen met enkele vrienden naar Nieuw Amsterdam bleek een gouden idee te zijn, want op de Veurstreek langs het kanaal ontstond er snel contact met een groepje jonge meiden waaronder ook Riekie van der Velde (82). Een kort contact was voldoende om verkering te maken. Drie jaar moest Egbert op de fiets van Klazienaveen naar Schoonebeek, maar op 24 augustus 1962 gaven zij elkaar in Emmen het ja-woord en tot op de dag van vandaag zijn de twee nog steeds verliefd op elkaar.


60 jaar getrouwd en dan komt de burgemeester ook even langs

Het paar ging wonen in een voormalig Rabobank pandje aan de Bladderswijk in Oranjedorp. Het paar kreeg een zoon en twee dochters en er zijn inmiddels drie kleindochters en twee kleinzonen. Na de Bladdersdijk, waar hij met vier kalveren ook een beetje hobbyboer was, volgden er verhuizingen. Via de Oosterwijk, de Brugstraat, Neptunesbaan en Veenoord, wonen Riekie en Egbert nu al weer zeven jaar in een prachtig appartement in De Esch bij De Holdert in Emmen, met dagelijks zicht op het mooie Wildlands. Beide echtlieden zijn nog goed fit, maar door knieklachten na een mislukte operatie bij Egbert, is Riekie nu wel een beetje mantelzorger en kookt zij bijna elke dag nog zelf.

Riekie werd geboren in Schoonebeek in een fabrieksarbeidersgezin met nog twee zussen. Na de lagere school en de Mulo ging ze werken als interieurverzorgster voor Eltum en daarna 27 jaar in de Verzorgingscentrums De Horst. Een echt hobbymens was Riekie niet, maar naast het opvoeden van de kinderen vond zij het wel mooi enige tijd actief te zijn geweest in een zanggroep in Nieuw Amsterdam.

Egbert Sok zag het eerste levenslicht in een gezin met vier broers en twee zussen en ging direct na de lagere school op 14-jarige leeftijd aan het werk bij Smederij Tabak aan de Oosterwijk, maar koos twee jaar later voor een baan in Duitsland als veenarbeider. Na een periode van tien jaar vond hij een baan bij Honnywell. Ook hier was hij 10 jaar actief alvorens hij nog een keer de stap maakte naar Cleton isolatie waar hij op zijn 50ste thuis kwam te zitten door de eerder genoemde knieproblemen.

Afeglopen vrijdag vierde de familie deze mijlpaal met een etentje in Bowl en Fun in Emmen, maar kreeg op de trouwdag burgemeester Eric van Oosterhout even op de koffie. (

Aandachtig werd het ingepijste kopie van de trouwakte doorgelezen


Ook had de burgemeester voor de jubilarissen een fotoboek van de gemeente Emmen meegenomen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda