Aaltje (Alie) Tip en Jan Uneken genieten nog volop van elkaar

EMMEN - Afgelopen woensdag 24 mei was er alvast een klein beetje feest bij de familie Aaltje en Jan Uneken aan de Deverbrink in Emmen. Dat was de dag dat de twee elkaar in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord hebben gegeven. Jan en Aaltje troffen elkaar voor het eerst op 15 en 13-jarige leeftijd toevallig op straat en op dat moment riep Aaltje gelijk: - Die wil ik later hebben !! -. Doordat Jan daarna wegens TBC in enige tijd in Appelscha moest verblijven, werd het contact wekelijkse via brieven over en weer onderhouden.


Bij terugkomst kregen de twee dan ook echt verkering en die duurde ongeveer anderhalf jaar. Toen konden ze een woning krijgen aan de Middenstraat in Noordbarge. Het paar kreeg een zoon en dochter en die hebben inmiddels voor vier kleinkinderen gezorgd terwijl het eerste achterkleinkind op komst is. Inmiddels woont het paar met veel plezier aan de Deverbrink. Hobby’s hebben de twee veel: wandelen, fietsen en op vakantie gaan naar Noorwegen, puzzelen, legpuzzels en veel sport kijken op TV zoals voetbal, handbal en volleybal. Jan en Aaltje waren ook samen met Lientje en Henk Weggemans en Annie en Geert Boels oprichters van de stoetbakkenloop in Noordbarge en waren ook heel actief bij de het toneel in Noordbarge.

Aaltje Tip (80) werd overigens geboren in Wilhelmsoord als de middelste in een gezin met nog drie broers en drie zussen. Na de lagere school en de ULO volgde Aaltje cursussen boekhouden, want zij was gek van cijfertjes. Daarna werkte zij onder anderen op het kantoor van de Tapijtgarenfabriek in Emmen en 10 jaar lang bij timmerfabriek Scholten in Noordbarge. Jan Uneken (82), zag het eerste levenslicht in Noordbarge als jongste in het gezin met nog een broer. Na de lagere school en 2 jaar ULO volgde hij de Technische school waar hij voor machinebankwerker ging leren.

Na een jaar moest dat worden afgebroken wegen ziekte en daardoor verbleef hij van zijn 16 tot 18 jaar in Appelscha. Eenmaal terug in Noordbarge ging hij werken bij een accubedrijf in Emmen en kwam uiteindelijk op de ENKA terecht waar hij de bedrijfsopleiding volgde en alle bevoegdheden kreeg om opleidingen te mogen geven.

Na 22 jaar vond hij het wel welletjes en kreeg samen mat Aaltje als echtpaar een baan op Terra College in Noordbarge. Jan als conciërge, waar hij later medewerker voor technische werkzaamheden op alle locaties van Terra in de regio werd , terwijl Aaltje werkte in de kantine en deed alle voorkomende werkzaamheden. Volgens de twee was dat een geweldige periode die na 25 jaar werd afgesloten toen Jan de pensioengerechtigde leeftijd bereikte.


Zaterdag hebben de twee met hun familiefeest in de Deel in Sleen, maar burgemeester Eric van Oosterhout kwam op de trouwdag al namens de gemeente Emmen op bezoek. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda