Echtpaar Hof-Hilbrink 65 jaar getrouwd

EMMEN - Henk Hof (90) en Hillie Hilbrink-Hof (87) in Emmen hebben afgelopen woensdag samen met de 2 dochters, kleinkinderen en achterkleinkind gevierd dat ze 65 jaar geleden zijn getrouwd. De twee gaven elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van de toen nog gemeente Ruinen. Hillie Hof was het eerste kind in het gezin Hilbrink in Ruinen maar 10 jaar later kreeg het gezin daarna nog uitbreiding met nog twee broers en twee zussen.


Hillie ging na de lagere school naar de huishoudschool, maar besloot na twee jaar te gaan werken in een Galanteriewinkel in Hoogeveen. Toen zij in Emmen kwamen wonen werkte Hillie jarenlang op de facilitaire afdeling van het Scheper ziekenhuis.

Henk Hof zag het levenslicht in Dwingeloo waar hij als derde kind opgroeide met nog twee zussen en één broer. Na de lagere school volgde Henk de opleiding autotechniek en werd automonteur. Zijn eerste baas werd Ford dealer Kip in Hoogeveen. 10 jaar later zocht hij een nieuwe uitdaging bij Autobedrijf Seubers in Zweeloo., maar vond snel een baan op de werkplaats van de gemeente Emmen als autotechnicus. Helaas was er geen woning voor hem beschikbaar en fietste Henk 2 jaar elke dag van Zweeloo naar Emmen totdat er een woning in Emmen vrij kwam. Henk was ook verkocht verkocht of verknocht aan het rijden op een bus en toerde daarmee onder anderen met voetbalsupporters door geheel Europa. Hij reed voor onder andere Henk Lanting, BBI en de laatste jaren bij Weinands uit Exloo tot zelfs 78 jaar. Hij was erbij toen Feijenoord de Europa Cup finale in Milaan won, maar bestuurde ook ruim 20 jaar de supporters bus van FC Emmen en was ook nog 10 jaar voorzitter van de supportersvereniging.

De liefde, die dus nu al meer dan 65 jaar duurt, begon overigens in Hoogeveen. Pure toeval, zegt Henk.,,”Hillie kreeg op weg naar het ziekenhuis problemen met de ketting van haar fiets en stapte de garage, waar ik als automonteur werkte, binnen en vroeg of ik hem kon repareren”. Als dank nodigde Hillie hem daarna uit om een keer bij haar langs te komen, “Dat aanbod sloeg ik natuurlijk niet in de wind”. Het latere huwelijk werd uiteindelijk bezegeld met twee dochters, twee kleinkinderen en één achterkleinkind. Uiteindelijk hebben zij een plekje aan de Kapelstraat ingeruild voor een prachtig mooi gelegen appartement in woonzorgcentrum Heidehiem en hebben het daar prima naar hun zin.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda