Willie van Os (83) en Marietje Knegt (84) 60 jaar getrouwd

ERICA- Op de lagere school en later op de Ulo zaten Marietje Knegt en Willie van Os, die bijna even oud zijn en zelfs in dezelfde straat woonden, bij elkaar in de klas. Als Willie bij de ouders van Marietje regelmatig geld kwam halen voor de bond van de Ned Heide Mij, was Marietje heel vaak achter het huis aan het vegen en dan dacht hij, daar wil ik graag even een praatje mee maken want dat is een leuke meid.


Als hij dan weer buiten kwam was Marietje nergens meer te zien en met bezem en al verdwenen. Marietje: ik kroop dan weg, want mijn moeder zei altijd dat een meisje nooit achter de jongens aan moest lopen. Zij wist toen niet dat ik hem een nette en lieve jongen vond. Toch werden de twee een paar, want Willie moest accordeon spelen tijdens de pauzes van de Mariaspelers bij een optreden in Slagharen. Hij mocht iemand meenemen en hij dacht ik vraag haar of ze met mij mee wil in de bus. `natuurlijk wel` was het antwoord en ook de vader gaf toestemming. Willie wist toen nog niet dat Marietje er ook naar toe moest als deelnemer aan de revue van de Mariaspelers.

Uiteindelijk werd het de avond waar ze de eerste kus deelden en er een vijf jaar durende verkering volgde alvorens ze elkaar het ja-woord hebben gegeven. Het paar kreeg een kleine woning aan de Plantsoenstraat. Daarna aan de Omhaal tot dat ze een nieuwe woning bouwden aan de Kerkweg. Daarna nog een aantal jaren in Angelslo en nu zijn ze weer terug aan de Plantsoenstraat in een seniorenwoning. Hun huwelijk werd gezegend met 2 zonen Han en Gerwin. Ze hebben een kleinzoon Milan en een schoondochter Petra.

Marietje zag op 24 november 1940 aan de Kerkweg op Erica het eerste levenslicht als vijfde in een gezin met nog 4 broers en 4 zussen. Na de Ulo begon ze te werken op kantoor bij de Betiam in Emmen en na een korte periode bij de Heide Mij in Coevorden kwam ze bij aannemer Rolink in Erica, lekker dicht bij huis en ook na haar trouwen bleef ze daar nog enige tijd tot zoon Han werd geboren. Naast het runnen van de huishouding mocht Marietje graag bloemschikken, veel fietsen en toneelspelen bij de Mariaspelers. Marietje: “eigenlijk genieten wij elke dag overal nog van”.
Willie werd op 2 maart 1940 ook geboren aan de Kerkweg op Erica als tweede in een gezin met 2 zussen en 4 broers. Na de Ulo werkte hij bij verschillende bedrijven als administrateur en sloot zijn werkbare leven af bij Roosen Optiek in Emmen. Hij was een verwoed accordeonist en zong graag in een koor bij o.a. de Stormvogels en de Eemslander shanty’s. In verband met de vakanties staat er over 2 weken nog een gezellige middag gepland bij d’Aol Meul in Veenoord.


Burgemeester Erica van Oosterhout kwam ook even langs met enkele attenties en de felicitaties namens het gemeentebestuur van Emmen. (Foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda