Grietje Gelijk- Boxem en Ginie Meijer-Anholts 60 jaar buren

WEITEVEEN - Het was dinsdag een klein feestje aan de Dordseweg in Weiteveen want Grietje Gelijk-Boxem en Ginie Meijer-Anholts wonen nu al 60 jaar als goede buren naast elkaar. Op 30 januari 1964 kwam Ginie met haar man Jan Meijer met hun zoontje van bijna 2 jaar in haar huidige woning wonen. Grietje kwam als een meisje van bijna 6 jaar met haar vader, broertjes, zusjes ongeveer in 1948 in haar huidige woning wonen, destijds net nieuw gebouwd.


Haar moeder was toen al een paar jaar overleden en was het wel handig dat het gezin dicht bij de school woonde. Dat was een houten schooltje tegenover hun woning op de huidige plaats van het tankstation. Begin jaren 60 kreeg Grietje verkering met Albert Gelijk en toen ze trouwden kwam hij bij haar in wonen. De meeste broers en zussen waren toen al getrouwd, alleen broer Kees was nog thuis.

Bij Albert en Grietje werd in februari 1964 een dochter geboren en bij Jan en Ginie werd een paar weken later op 5 maart ook een dochter geboren. Deze meisjes van Ginie en Grietje. trokken in haar kindertijd veel met elkaar op en gingen toen ze 6 jaar werden ook samen naar de CVO-school. Het houten schooltje was toen al afgebroken en inmiddels is ook de CVO-school er niet meer. Later kregen Jan en Ginie nog een paar dochters en als laatste nog een zoon.

Ginie was huisvrouw terwijl Grietje nog een tijdje bij een tentenfabriek en schoonmaakbedrijf gewerkt, maar werd later ook huisvrouw. Albert werkje in die tijd bij een slagerij en later onderhield hij de perkjes van de gemeente. Jan, de man van Ginie was eerst schoenmaker, maar werkte ook nog in het veen en in de bouw. Albert en Jan hadden allebei als hobby het houden van dieren. Albert had een grote volière met allerlei vogels. En Jan had postduiven en later konijnen en sierkipjes. Helaas kwam Jan, al in 1986 op 51-jarige leeftijd te overlijden en Albert overleed in 2015 ook veel te vroeg.

Grietje en Ginie hebben dus samen veel meegemaakt in goede en minder goede tijden, ze hebben altijd heel veel aan elkaar gehad. Nog alle dagen komen ze soms wel meerdere keren per dag bij elkaar en regelmatig trekken ze er samen op uit naar een Bingo of een andere gezellige activiteit. Ginie Kon de eerste huurders kaart nog laten zien en wist te vertellen dat iedere maand de heer Lubbers de huur op kwam halen.

Het is nog altijd een gezellig boel aan de Dordseweg. Grietje krijgt regelmatig haar dochter en ook haar kleindochter op bezoek. Verder heeft ze heel veel kennissen, vrienden en familie waar zij regelmatig naar toe gaat maar die ook allemaal bij haar komen. Bij Ginie is het huis ook regelmatig vol met kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en andere familie.


Burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook even met een groot boeket bloemen op de koffie en moest vele anekdotes uit de afgelopen 60 jaar aanhoren. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda