Veel aandacht voor Dodenherdenking Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Op de Algemene Begraafplaats in Nieuw Dordrecht is afgelopen zaterdagavond onder grote belangstelling weer de Nationale Dodenherdenking gehouden. Belangstellenden en genodigden kwamen voorafgaand door vaandeldragers van de British Legion uit Hameln, in een stille tocht te voet vanaf de Hervormde Kerk naar de begraafplaats.


Bij de Gedenksteen liggen 24 tijdens vredesoperaties gesneuvelde R.A.F.-bemanningsleden begraven. Na het blazen van de 'Last Post' door Romy Stik en de twee minuten stilte werden de volksliederen van Nederland en Groot-Brittannië door Romy Stik ten gehore gebracht. Leerlingen van de Dordse Til lazen een gedicht voor.

Daarna volgde de krans en bloemlegging bij het monument door het British Legion uit Hameln en het British Legend in Germany. Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen, de gemeenteraad, de Bond van Wapenbroeders, de Joodse gemeente Emmen en R.A.F. Comité Gedenksteen Nieuw Dordrecht en plaatselijke instanties werden er bloemen gelegd.


Elk jaar weer is het toch indrukwekkend als na de kranslegging ...............................

...............het defilé langs de graven plaatsvindt. (foto's Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda