Coevorden kiest haar sporters van het jaar

SLEEN – Donderdagavond werd in Theater de Deel in Sleen de sportverkiei9zng van de gemeente Coevorden gehouden. Nadat de internetstemmen waren geteld en de inbreng van de jury werden de genomineerden voorgesteld.


Bij de talenten werd wintertriatleet Marcha Lich uit Aalden talent van het jaar. De andere twee genomineerden waren wielrenster Lieke Nooijen en zwemster Ismay Lichtendonk.

In de categorie vrijwilligers werden Jo Assen en Jan Stroeve die al 40 jaar als voorzitter en secretaris het gezicht waren van het bekende Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi vrijwilligers van het jaar. De concurrentie bestaande uit Heleen Coenen als oprichter en stuwende kracht achter de Hi5 club voor hardlopers met een beperking en Jan de Beer en Ine Veenhuis die zich al sinds jaar in dag in verschillende functies inzetten voor de Bridgeclub Coevorden.


Bij de sportploegen werd Karateteam Kokoro uit Coevorden de sportploeg van het jaar. Het team bestaat uit een aantal Nederlandse kampioenen en meerde podiumplaatsen. Het team staat onder leiding van 8e dan Jenne Dekker. De twee andere genomineerden waren het dansteam Power Dance Squad van turnvereniging Coevorden en het niet aanwezige herenteam van De Plons/Moby Dick die na een goed seizoen als 2e eindigde en nu de promotie naar de 1e klasse maakte.


De categorie Sportman/sportvrouw had met de nominatie van wielrenner Marthijs Wegdam en hardloopster Eline Glas en Triatleet Richard Prakken een sterk trio op het podium staan. Winnaar werd Marthijs Wegdam, wereldkampioen tijdrijden bij de Masters 40-45 in het Oostenrijkse St.Johan.

De vier winnaars Marcha Lich, Karateteam Koroko, Marthijs Wegdam en Eline Glas hebben zich ook verzekerd van een nominatie bij de sportverkiezing van Drenthe op maandag 12 maart aanstaande in de tamboer in Hoogeveen.


De organisatie van deze sportverkiezing van Coevorden was al weer voor de negende keer in handen van Jansen Event-Sportmanagement in Sleen. Tijdens de verkiezing zorgde Isa Zwart uit Barger Oosterveld voor enkele muzikale onderbrekingen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda