Rieks en Sientje Wesseling en Herman Tappel

WEITEVEEN - Herman Tappel heeft zich 40 jaar verdienstelijk gemaakt als lid van het herenkoor. De locatieraad van de geloofsgemeenschap O.L.V. Koningin van de Vrede heeft dhr. Herman Tappel voorgedragen voor een toekenning van een door de Nederlands Sint-Gregorius Vereniging ingestelde onderscheiding bestaande uit een oorkonde, eremedaille en werd tijdens de v zal dit alles worden uitgereikt en opgespeld worden. Veertig jaar zingen in een koor voor de geloofsgemeenschap is fantastische periode.


Herman laat nooit verstek gaan bij de wekelijkse repetities en de vieringen. Hij heeft de hele familie besmet met het zangvirus, want zijn echtgenote en kinderen zingen allemaal in het dameskoor of herenkoor van onze geloofsgemeenschap.


Het echtpaar Rieks en Sientje Wesseling werd ook even in de schijnwerpers gezet omdat ze al 25 jaar koster zijn in Weiteveen. Toen de zusters in 1995 vertrokken uit Weiteveen hebben Sientje en Rieks de taak van koster op zich genomen. De voornaamste taak van een koster is het zo geruisloos mogelijk laten verlopen van de viering, aansteken van de koster, boekjes klaar leggen, de gewaden van de pastor klaar leggen, en. enz. enz. enz. enz. Sientje zorgt ook altijd voor het wassen en strijken van de altaar walen en de kleedjes en doekjes. Ook het nodige herstelwerk aan de kleding en kleden worden door Sientje verricht. Sientje en Rieks kregen van het kerkbestuur een award overhandigd met de afbeelding van de kerk


De jubilarissen Rieks en Sientje Wesseling en Herman Tappel met echtgenote zijn ook nog niet ven plan om te stoppen. Achter het viertal de andere koorleden.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda