Op 6 maart is het wereldsgebedsdag.

Emmen - Op 6 maart is het wereldsgebedsdag. In Emmen wordt dit gehouden om 19.00 uur in de Grote Kerk. Voorganger is Pastor Frans Wielens. De collecte is bestemd voor kinderhuis op de Bahama`s .In 2015 zal de orde van dienst worden gevierd die gemaakt is door de vrouwen uit de Bahama's. Deze viering heeft als titel 'Begrijpen jullie mijn Liefde?' gekregen.

De voorplaat is gemaakt door Chantal Bethel, die in 1951 geboren is in Port-au-Prince op Haïti. Zij maakt vanuit haar diepste gevoel en emotie haar schilderijen. Zij schildert het landschap en de cultuur van haar jeugd zoals zij dat gedurende haar leven heeft ervaren.

Het schilderij heeft als titel ‘Blessed’ (gezegend) en laat zien dat de eilanden van de Bahama’s zich gezegend voelen door God. De eilanden worden in dit schilderij verbeeld door de nationale vogel: de flamingo. De flamingo buigt zich in volledige overgave naar de voeten van Jezus want daar is vergeving, vrede en liefde te vinden! Het schilderij laat ook de zon, de zee en de blauwe lucht zien: zegeningen die zij willen delen met de hele wereld aan de andere kant van de oceaan.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda