Kerstboodschap van Jan Wolters

EMMEN - Het kerstfeest nadert en in veel huiskamers worden voorbereidingen getroffen om het gezellig te maken tijdens de donkere dagen. Bij de dagopvang voor zover aanwezig wordt er aandacht gegeven door met elkaar een kerstster te maken. Bij het inloophuis proberen ze ook de bezoekers te vermaken, en mee te laten doen een kerstmaaltijd samen te stellen.

Een goed gesprek met warme chocolademelk, koffie of thee en een kerstkransje erbij maakt ook daar al veel goed.
De dak en thuislozen proberen op eigen wijze een warm onderkomen te vinden bij het leger des heils.
Een majoor die de deur voor ze open staat te houden, een boterham en een kop warme soep geeft al een warm gevoel van naasten liefde. Een jaar met veel complexe zaken gaan aan veel inwoners voorbij.

Vanwege ziekte, of het gevoel hebben niet begrepen worden, zich aan de kant gezet voelen, en zonder werk zijn komen te zitten. Weer een andere groep inwoners die het allemaal aan zich voorbij laten gaan. We zien wel hoe het uit pakt, en ach wat kan mij gebeuren, en jammer dan voor diegene die het wat minder hebben. Zullen wij met elkaar gaan afspreken geen mening en oordeel meer te gaan vormen over een ander, maar ons zelf eens critisch te gaan schouwen.
Wat kunnen wij betekenen voor onze medemensen die in armoede leven.

Wat kan er simpel veranderd worden om ook deze mensen een gezellig kerstfeest te geven, en vooral wat kan ik in mijn eigen woonomgeving in stilte doen voor hen die werkloos thuis zitten. Met kerst niet op straat, maar met kerst aan tafel met al je huisgenoten, je vriend of vriendin,je kinderen of familie of toch eenzaam en alleen.

Ach doe me een plezier en kijk dicht in je eigen buurt, zit daar een jongere of oudere eenzaam en alleen. Nodig hem uit iets te komen drinken, ik weet zeker dat jij je er gelukkig bij zult voelen en een heel andere kijk zult krijgen en nog meer respect kunt opbrengen voor hem of haar waar jij je bedenkingen over had. Doe het nu zolang jezelf nog goed gezond bent en het nog goed mag hebben. Het kan zo snel veranderen, ook met u want ook dat hoort bij het leven.

Jan Wolters
Emmen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda