Spektakel plaatsen wenskerstboom bij Grote Kerk

EMMEN - Aanstaande woensdag 6 december is het zover! Om 10.00 uur wordt een 25 meter hoge fijnspar gekapt. Locatie: naast het fietspad in het Valtherbos. De meer dan zeven verdiepingen hoge boom wordt tegenover de Grote Kerk in Emmen geplaatst in het kader van â


Vervolgens rijdt de kolonne met de uitverkoren boom onder politiebegeleiding naar de kerk. Eerder plaatste Hemmen Aanneming Wegenbouw daar een twee-en-half meter lange stalen koker in de grond. Op 6 december wordt tussen 12:00 en 13:00 uur de boom door dezelfde hoogwerker in de koker geplaatst. In de loop van de middag versiert Harwig Installatie Groep de boom met een snoer van meer dan 500 meter met honderden lampen.


Jan Hulsegge is namens de organiserende Emmer Rotaryclubs coördinator van de plaatsing van de boom. “Fantastisch dat deze bedrijven belangeloos en met zichtbaar plezier meewerken aan dit geschenk aan de Emmenaren. Het kappen, maar zeker het plaatsen van de boom wordt een flink spektakel, waarbij publiek van harte welkom is.”

De wenskerstboom vormt onderdeel van het grote evenement “Kerstboom in Emmen”. Mensen kunnen een wenskerstbal kopen en in de kerstboom hangen met een boodschap voor hun dierbaren of ze kunnen stilstaan bij een bijzondere levensgebeurtenis. Het evenement bereikt zijn hoogtepunt op 16 december. Om 19:00 uur is bekende Nederlander Joris Linssen aanwezig voor zijn tv-programma “Joris’ Kerstboom”. Emmen is één van de steden waar de KRO-NCRV hiervoor opnames maakt. Uitzending 24 december 21.15 uur op NPO2.

Om 20:00 uur geeft Eurovisie topzangeres Linda Wagenmakers een concert samen met de vijftig muzikanten van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Tussen door vertelt Harm Dijkstra (van het duo Harm en Roelof en van RTV-Drenthe) een zelfgeschreven kerstverhaal. Dit allemaal onder de sprookjesachtige “Kerstboom in Emmen”, aan de voet van de sfeervol verlichte Grote Kerk. RTV Drenthe maakt met Loes van der Laan opnames van het concert. Dit wordt op Tweede Kerstdag een aantal maal uitgezonden.

Op koopavond 7 december, de ochtenden van zaterdag 9 december en vrijdag 15 december zijn de wensballen voor €5 per stuk bij de Grote Kerk te koop. Op 16 december – de dag van het concert – zijn ze daar de gehele dag te koop. De opbrengst van de wensballen gaat naar Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe.

Emmenaren kunnen van de boom genieten van 6 tot en met 30 december met als hoogtepunt 6 december 19:00 uur.Planning boomkap, transport en plaatsing op 6 decembert

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda