Inwoners Valthe Koninklijk onderscheiden

EXLOO - Aaltje Hermelink-Koops en Jans Fuller uit Valthe zijn vrijdag Koninklijk onderscheiden. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde bij Diner-Café Bussemaker in Exloo. Wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn heeft ze de bijbehorende versierselen opgespeld.

Hermelink-Koops was vanaf het begin betrokken bij het clubhuis van Voetbalvereniging Valtherboys in Valthe, door de schoonmaak van het gebouw op zich te nemen. Daarnaast draaide ze ook kantinediensten en verzorgde ze de was voor de vereniging. Zo'n 35 jaar zorgde mevrouw Hermelink ervoor dat Sint en Piet weer in perfect tenue voor de kinderen van Valthe en Klijndijk stonden. En ook voor Rederijkerskamer De Heidebloem heeft mevrouw Hermelink, naast allerlei hand- en spandiensten, 35 jaar lang het grimeurswerk op zich genomen. Mevrouw Hermelink is altijd de stille genietende vrijwilligster geweest. Ze trad nooit op de voorgrond, maar deed haar ding en genoot met volle teugen.

Jans Fuller draagt zijn dorp Valthe een warm hart toe en wil de gezelligheid van het dorp ook graag naar buiten toe uitdragen. Hij is al 20 jaar bestuurslid van de Stichting Dorpsvermaak Valthe. Deze stichting organiseert elk jaar samen met Stichting Feva de feestweek in Valthe. Hij is het aanspreekpunt voor de zangkoren en hij organiseert de catering. Daarnaast is hij de drijvende kracht als persvoorlichter en verzorgt hij het programmaboekje van a tot z. Elk jaar vindt op de zondag na Pinksteren in Valthe de Boeren-Burgers Buitenfair In 't Gras plaats. De heer Fuller is secretaris en spil van deze organisatie. Hij is een echte Manus Van Alles. Dankzij zijn inzet loopt de fair geweldig en kan deze activiteit doorgaan. Tijdens de jaarlijkse wielerkoers De Ronde van Drenthe zorgt de heer Fuller als verkeersregelaar ervoor dat de koers veilig gereden kan worden. Ook is de heer Fuller jarenlang de bezorger van de maaltijden van Tafeltje Dekje in Valthe geweest. En tenslotte bezorgt hij nog steeds maandelijks de dorpskrant in een deel van het dorp Valthe

Gouden Pijl penningmeester Koninklijk onderscheiden

Simon Jacobus van der Klei penningmeester van wielerronde De Gouden Pijl in Emmen is vrijdag Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In Diner-Café Bussemaker kreeg de heer van der Klei de bijbehorende versierselen opgespeld. Dit gebeurde door wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn.

Wielerronde De Gouden Pijl in Emmen is een begrip in het Noorden van het land en behoort tot de top 5 van de meest bekende profcriteriums in Nederland. De heer Van der Klei is al vanaf 1977 betrokken bij deze organisatie. Vanaf 1979 tot heden is hij penningmeester. Het succes van de wielerronde is mede te danken aan de enorme inzet en kennis en ervaring van de heer Van der Klei. Hij heeft ontzettend veel know-how en deelt dit graag met de nieuwe bestuursleden. De heer Van der Klei is correct, precies, stipt. Eigenschappen die goed passen bij een penningmeester.

In 2009 overkwam hem echter een ongeluk waardoor hij een (hoge) dwarslaesie op liep. De heer Van der Klei heeft gevochten en is midden in het leven blijven staan. Hij heeft zijn taak binnen de Wielerronde voortgezet. Vanwege zijn handicap kosten zijn taken hem nu een veelvoud van tijd, maar dat deert hem niet. Dat ander bestuursleden vaak 'vergeten' dat hij een handicap heeft, ervaart hij als een compliment. Hij draait nog steeds volwaardig mee in het bestuur.

In zijn werk bij Wegenbouwbedrijf De Roo heeft de heer Van der Klei zich ook meer ingezet dan wat van hem veracht mocht worden. Hij vond het vanzelfsprekend vrije tijd beschikbaar te stellen voor onder andere de Ondernemersbond Bestratingsbedrijven en de Gemeenschappelijke OpleidingsActiviteiten (GOA). Na zijn ongeluk heeft hij nog 4 jaar door kunnen werken, maar tot zijn grote spijt, heeft hij de 40 jaar toch net niet meer vol kunnen maken.

In de jaren '80 is de heer Van der Klei 9 jaar lang vrijwilliger geweest bij de Zwemclub ZKE '71 in Emmen, waarvan de laatste 3 jaar als voorzitter. (foto's Martin Zaagman)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda