Koninklijke onderscheiding voor Lambert Jan de Jonge

BARGER OOSTERVELD - Woensdagavond reikte locoburgemeester Bouke Arends een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Lambert Jan (roepnaam Jan) de Jonge uit Emmer-Compascuum.


Hij werd, tijdens de jaarvergadering van de EHBO afdeling Barger Oosterveld flink verrast toen de loco-burgemeester met zijn familieleden en bekenden de vergaderzaal binnen kwamen. Naar aanleiding van zijn 50-jarig jubileum bij de EHBO-vereniging, werd hij bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Namens de Nationale EHBO bond was Gerrit Zwiers vanuit Weerselo overgekomen om de jubilaris namens de EHBO te feliciteren en had ook een bloemetje en een attentie meegebracht

De heer De Jonge is vanaf 1966 tot heden lid en instructeur van de EHBO-vereniging in Barger-Oosterveld. Vanaf 1976 heeft hij ook bij andere EHBO-verenigingen als instructeur gewerkt. Op een begrijpelijke wijze kan hij de instructies overbrengen aan zijn leerlingen. Daarbij organiseert hij regelmatig oefeningen in het dorp en voor bedrijven waarbij ‘echte’ slachtoffers worden ingezet om een zo realistisch mogelijk beeld te creëren. Bij deze oefeningen wordt ook politie en brandweer ingeschakeld.

De heer De Jonge heeft ook de opleiding EHBO bij zijn werkgever, het Waterschap Hunze en Aa’s, vorm gegeven. Juist door zijn ervaring op het EHBO-gebied is decorandus vanaf 1970 tot heden, vaak hulpverlener bij diverse activiteiten die in Barger-Oosterveld en omstreken worden georganiseerd.

De heer De Jonge ging in de jaren ’90, ook vaak als vrijwilliger bij de Zonnebloem afdeling Barger-Oosterveld, mee met bus- en bootreizen. Voor deze reizen was het verplicht dat er een EHBO-er of verpleegkundige aanwezig was. Gelet op de ervaring van decorandus op EHBO-gebied kwam dit goed van pas. Hij deed dit ongeveer 20 jaar waarin nooit tevergeefs een beroep op hem werd gedaan. Hij wordt gezien als een gedreven en enthousiaste man met een tomeloze inzet. ( Foto foto Bennie Wolbers)
Zie ook het fotoboek

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda