Lintje voor echtpaar uit Valthe

VALTHE - Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn heeft woensdag tijdens de lintjesregen een Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan het echtpaar Leffert en Geertje Nijboer-Kort uit Valthe.

Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Leffert Nijboer is sinds 1995 penningmeester bij de Stichting Dorpsvermaak Valthe. Deze Stichting organiseert jaarlijks vele activiteiten in en rond het dorp Valthe. Daarnaast is hij al 22 jaar penningmeester bij IJsvereniging De Schaopskoel in Valthe. In Valthe wordt ook jaarlijks de ‘Boeren-Burgers en Buitenfair’ georganiseerd. Een Fair die jaarlijks ongeveer 125 deelnemers en 2000 bezoekers naar Valthe trekt. De heer Nijboer is sinds 2015 bestuurslid/vrijwilliger bij de organiserende Stichting ‘In ’t Gras’. Ten slotte is de heer Nijboer ook vrijwilliger bij de Voetbalvereniging Valtherboys in Valthe. Sinds de jaren ’80 heeft hij vele verschillende rollen binnen de voetbalvereniging gespeeld. De heer Nijboer is een veelzijdig man en een echt verenigingsmens.

Daar, waar haar man Leffert Nijboer in het bestuur zit, voert Geertje Nijboer-Kort heel veel achtergrondtaken uit. Zo is ze sinds 1996 vrijwilligster bij de Stichting Dorpsvermaak Valthe. Deze Stichting organiseert jaarlijks vele activiteiten in en rond het dorp Valthe. En ook is ze sinds 1995 vrijwilligster bij de Voetbalvereniging Valtherboys in Valthe. Maar ze heeft ook haar ‘eigen’ activiteit: Sinds 1990 heeft mevrouw Nijboer diverse functies binnen en buiten het bestuur van Gymnastiekvereniging D.O.S. vervuld. En natuurlijk was ze tijdens de basisschooltijd van de kinderen vaak te vinden bij de vele schoolactiviteiten. Geertje Nijboer was op school een graag geziene moeder en hielp altijd mee.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda