Koninklijke onderscheidingen voor leden ’t Aol’ Volk

EMMEN - Drie leden van t Aol Volk kegen maandag 8 januari een koninklijke onderscheiding. Mevrouw Leny Veldhuis-Teuben (75) en de heren Ab Groote (77) en Anne Tinge (68), allen uit Emmen, worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen worden hen opgespeld door burgemeester Eric van Oosterhout. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in wijkcentrum De Meerstede aan de Nijkampenweg 73 in Emmen.


Drentse cultuur en folklore
De drie leden van ’t Aol’ Volk, een vereniging die zich inzet voor het behoud van de Drentse cultuur en folklore, worden koninklijk onderscheiden voor hun lange staat van dienst (meer dan 40 jaar) als vrijwilliger.


Zo is de heer Groote al meer dan 40 jaar lid van de redactiecommissie. Als hoofdredacteur verzamelt en vertaalt hij artikelen in het Drents. Daarnaast verzorgt hij ook de verspreiding van het verenigingsblad. Ook is de heer Groote al geruime tijd deelnemer aan de kledingshowgroep. Deze groep toont de Drentse kleed- en leefgewoontes uit de periode 1850-1950.


Mevrouw Veldhuis-Teuben vervult al geruime tijd een belangrijke rol binnen de kledingafdeling. Samen met andere leden zorgt zij ervoor dat de kleding altijd netjes en schoon is. Onder haar leiding wordt de kleding ook verhuurd aan verenigingen en particulieren. Verder is mevrouw Veldhuis actief als vrijwilliger binnen de afdeling Emmermeer van De Zonnebloem.


De heer Tinge wordt koninklijk onderscheiden voor zijn rol als accordeonist bij de vereniging. Hij begeleidt niet alleen de dansers, maar stelt ook samen met de presentator het programma voor de optredens samen. Verder geldt hij binnen de Federatie van Folkloristische Groepen als een autoriteit op het gebied van begeleiding van groepen. Naast zijn activiteiten voor ’t Aol’ Volk, verzorgt de heer Tinge ook optredens voor De Zonnebloem en in verzorgingstehuizen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda