Laatste ronde popvoucher Drenthe

ASSEN - Drentse poptalenten in de leeftijd van 12 tot en met 27 jaar kunnen nog tot 31 augustus een beroep doen op de Voucherregeling Poptalent van de provincie Drenthe. Doel van de regeling is om jongeren meer mogelijkheden te bieden zich te ontwikkelen in de popcultuur. Via de regeling kan een financiele bijdrage worden aangevraagd van 500 euro voor het volgen van workshops als songwriting of producen. Ook is het mogelijk met het geldbedrag een professionele studio-opname of videoclip te maken. De regeling verdwijnt na twee jaar.


Dit seizoen zijn al zestien aanvragen voor de Popvoucher gehonoreerd. Zo kunnen het hiphop-duo Bombarie uit Coevorden en de rockband Insane Delirium uit Emmen samenwerken met een producer en in een professionele studio werken aan nieuwe nummers. Urban artiest Marijn Scholing uit Hoogeveen kan dankzij de voucher een cursus studiorecording en stageperformance volgen.


Singer-songwriter Isa Zwart uit Emmen heeft, dankzij de popvoucher, zelfs drie songs kunnen opnemen. Isa neemt op dit moment deel aan het talentontwikkelingstraject Hit the North.


Justin Ripassa uit Emmen heeft ook optimaal gebruik gemaakt van de Popvoucherregeling. Hij zegt daarover: “De popvoucher gaf mij mogelijkheden om in een korte periode veel te kunnen realiseren in mijn muziekprojecten. Zo heb ik met de popvoucher drie nummers kunnen opnemen en uitbrengen. Hierdoor ben ik snel gegroeid als muzikant en heb ik veel meer publiek kunnen bereiken. Een prachtig middel om startende muzikanten mee te ondersteunen, jammer dat de regeling verdwijnt”.

De Voucherregeling Poptalent was een regeling voor twee jaar en wordt na de zomer niet verlengd. Jongeren die nog een beroep op de regeling willen doen, wordt geadviseerd voor de zomer de aanvraag te doen, omdat het aanvragen en de behandeling van de voucher een paar weken in beslag kunnen nemen door de vakantie. Stichting Kunst & Cultuur biedt hulp bij de aanvraag.
De regeling is te vinden via de volgende link: https://www.provincie.drenthe.nl/@131130/subsidie-vouchers/

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda