Glibberen en glijden tijdens Kids Mud Run

EMMEN - Kinderen die niet bang zijn om vies te worden, mogen zich op 3 juli melden bij de Grote Rietplas in Emmen.


Dan gaat de allereerste Kids Mud Run in Noord-Nederland van start. Het ren-, klim- en klauterfestijn door modder en blubber komt uit de koker van Daniëlle Idema uit Emmen. Binnen heel Nederland zijn ze stevig in opmars: kilometerslange en barre looptochten door en langs drassige weilanden, modderige sloten en glibberige heuveltjes. Voor volwassenen zijn de stoere runs er in overmaat, maar voor kinderen is er eigenlijk niets bij. Tot nu toe dan. Want deze zomer beleeft Emmen de allereerste Kids Mud Run.

Volgens organisator Danielle Idema een primeur voor het noorden van het land. ‘Voor kinderen is dit zo’n leuk evenement, maar meedoen is meestal geen optie door een minimumleeftijd of de afstanden zijn veel te lang. Daarom verzon ik een uitdagend parcours op maat.’ Het blubberfestijn kent 2 afstanden: een van 1 kilometer voor de leeftijd van 6 tot 10 jaar en een langere van 3 kilometer voor 8 tot 15-jarigen. Volgens Daniëlle voorziet de omgeving van de Grote Rietplas al in een aantal natuurlijke hindernissen.

‘Naast een strandje, bevinden zich ook heuvels, bossen en sloten in de nabije omgeving. Ideale omstandigheden, dus.’ Onderweg kruipen deelnemers onder netten door, springen ze over hooibalen en duiken ze door autobanden heen. Meer informatie en aanmelden: www.kidsmudrun.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda