Blues in Emmer Compascuum

EMMER-COMPASCUUM -


Net als vorig jaar zullen er 4 bands het podium aan “De Foxel” betreden. Opener is Last Time. Frontman en zanger van Last Time, Gerry Hoff, begon zijn muzikale carierre bij De Rakkers, alwaar hij Wilko de Groote in 1975 leerde kennen. Jarenlang hebben zij met multi-muzikant Kees Hendriks en de drum- en percussie broeders Henk en Erik Busscher het podium gedeeld. Gerry en Wilko hebben na De Rakkers elkaar, ondanks individuele en muzikale omwegen, niet uit het oog verloren en maken anno 2015 al 40 jaar muziek met elkaar.

Zij zullen naar aanleiding van dit feit, tijdens hun optreden op Blues Aan De Runde een toost uitbrengen onder het thema Last Time Plays The Blues. Dus kom op tijd! Daarna is Blues Avenue aan de beurt. Blues Avenue staat garant voor een spectaculaire en energieke show! Onder leiding van de enthousiaste gitarist en zanger Bert Hoezen speelt Blues Avenue in de traditie van de Chicago Blues.

Als derde, en niet onterecht voor de derde keer op Blues Aan De Runde, zullen de ‘jonge’ proleten van de blues-rock uit Barger Oosterveld onder de naam Easterfield acte de presence geven! Zoals inmiddels bekend: Onvervalste blues-rock van de bovenste plank. Vanaf de komst van bassist Krist Tiemens in 2014 heeft de band een groeispurt gemaakt, waardoor de flitsende (synchrone en duellerende) gitaarsolo’s met vlijmscherpe riffs van het Zuid Oost Drentsche gitaartandem, Ruud Goeree en Olaf de Groote, geheel tot hun recht komen! Dit natuurlijk ritmisch ondersteund door drummer Maikel Tanger. Met de enthousiaste, maar ook pure zanger Bram Goeree is Easterfield een genot om naar te kijken en te luisteren!

Als afsluiting spelen The Veldman Brothers. De band rondom de twee broers Gerrit, ( slide gitaar en vocals ) en Bennie Veldman ( Organ, keys, harmonica en vocals) is al een geruime tijd in het bluescircuit onderweg. Tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik. Gepassioneerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door de "helden van weleer": The VaughanBrothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith, theFabulousThunderbirds e.v.a.

The Veldman Brothers volgen deze diepe voetsporen respectvol; met covers en eigen songs en bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid. The Veldman Brothers zijn te zien op grote festivals en in kleine kroegen en hebben bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland al wel eens op z'n kop gezet. Tickets kosten in de voorverkoop slechts € 5,- en s’avonds aan de kassa € 7,-Reserveren van kaartjes (voorverkoop € 5 p.p en aan de kassa € 7 p.p) kan bij Martin Trip per telefoon 06-48521714, een pb via onze facebook pagina Blues Aan De Runde of stuur een mail naar bluesaanderunde@hotmail.com. De zaal is open vanaf 20:00 uur en de aanvang om 21:00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda