The Fugitives en Indie Folk collectief uit Canada in de Amer

AMEN - The Fugitives Indie Folk collectief uit Canada , stond in the officiële Glastonbury festival guide in 2014 als must see act. Thuis in Canada zijn ze genomineerd voor een Canadese Folk Music Award. De band hoort bij een nieuwe generatie musici die niet de instrumenten van hun vaders, maar van hun grootvaders oppakken en frisse interpretaties van de muziek van die generaties zijn gaan maken.


Ver van de mainstream vinden deze outlaws de liefhebbers van hun muziek. Met de huidige frontmannen en songwriters Brendan McLeod en Adrian Glynn timmert de band al een ruim aantal jaren aan de weg. Deze blue-grass-old-school-country-verlichters spelen eclectische en spannende muziek.

De lyrische intimiteit van de singer-songwriters (perfect harmoniërende stemmen) mengt aangrijpende blue grass instrumentatie, country sentimenten en strakke pop-rockende intensiteit. Anders benaderd kun je ook een missing link tussen Leonard Cohen en the Pogues ontdekken. De verhalen vertellende liedjes zijn eigenlijk altijd passend optimistisch van aard. ‘Everything Will Happen’, het album uit 2013, geeft een mooi beeld van het kunnen van de band.

Reserveren via: 06 83 22 56 80

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda