Roxette tribute Look Sharp! uit Emmen geeft concerten in Estland

EMMEN - Het gaat goed met de muziekformatie Look Sharp! uit Emmen. Op 2 en 3 december a.s. zal de band optredens verzorgen in Pärnu en Tartu in Estland. Look Sharp! geldt als de beste Roxette Tributeband van Europa en heeft reeds optredens verzorgd op festivals in Nederland, Duitsland en Denemarken.


Ze werden in 2014 tijdens een tribute avond gevraagd om in café Melody te Barger Oosterveld nummers van Roxette ten gehore te brengen, toen nog als de 80’s band Countdown. Na afloop van het succesvolle optreden in Melody waren de meningen van alle bandleden unaniem: “Hier moeten we iets mee gaan doen!” En zo geschiedde. De band werkte keihard aan het Roxette concept, welke de naam Look Sharp! kreeg, naar het gelijknamige 2e studioalbum van de Zweedse popgroep.

Zanger Marco ter Beek: “We voelden die bewuste avond in Melody allemaal dat de muziek van Roxette perfect bij ons past en hebben we het sindsdien als een opzichzelfstaand concept gepresenteerd en dat is niet onopgemerkt gebleven. Met name in Duitsland is er een sterk groeiende vraag naar onze Roxette tribute, vooral omdat dit jaar de originele Roxette groep is gestopt met live optredens. Roxette heeft wereldfaam veroverd met hun vele hits. Hun 2e studioalbum Look Sharp! ging 9 miljoen keer over de toonbank en hun 3e studioalbum Joyride maar liefst 11 miljoen keer!” Inmiddels heeft de band uit Emmen diverse concerten gegeven in binnen- en buitenland. Zo werden ze gevraagd voor een optreden tijdens Oerrock in Friesland, stonden ze in het voorprogramma van “Killer Queen”, dé engelse Queen tributeband en waren ze hoofdact op het podium in Kühlungsborn, een grote touristische trekpleister aan de Oostzee vlakbij Rostock.

Toetsenist Tim Thedinga: “Ons optreden in Kühlungsborn was er één waaraan we nog lang zullen terugdenken. Wat een fantastische ambiance om vrijwel aan het strand op te treden voor al die mensen, van allerlei nationaliteiten. Ons optreden is gefilmd en diezelfde avond nog online gegaan. Die video werd niet veel later opgepikt door een boekingskantoor uit Estland. Zij hebben direct contact gezocht met ons boekingskantoor CAT International en nu prijkt onze bandnaam op de gevels van concertzalen in Estland.” Donderdag 1 december vertrekt de band per vliegtuig naar Estland.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda