Reünieconcert Action and Friends

EMMEN - The Action werd opgericht in 1965 door Robert de Leeuw en speelde soulmuziek, gelardeerd met blues, van onder andere Sam & Dave, Wilson Pickett, Eddy Floyd, Fleetwood Mac en John Mayall.


Opmerkelijk was dat de band ooit een optreden verzorgde voor het tv-programma ‘Van gewest tot gewest’. Zondagmiddag 15 oktober is het weer tijd voor een volgende reünie in café Rue de la Gare.

Niet alleen voor de muzikanten is het een reünie, maar ook voor het publiek. The Action bestaat dit keer uit George Kleefman, Henri Langen, zanger Robert de Leeuw, Theo Djanovic, Dick Joustra en Henk Nannen. ‘Gastspeler’ is gitarist Gerard Rolink.

Op de band was het motto ‘volop en voluit’ van toepassing. Zo hard mogelijk spelen was dan ook één van hun kenmerken. Geluidsman ‘Sjoerd’ Siersema had er zijn handen vol aan. Later werden ze vooral bekend als de eerste Emmer band met lange haren. De band repeteerde in een woonwagen, een lege wagen met een bank en een klein keukentje, de rest was oefenruimte.

De wagen stond nabij het voormalige Weiertplein, bij foto Kral. De woonwagen moest weg in verband met de bouw van het winkelcentrum. Het reünie-optreden begint om 16.00 uur. De ‘Rue’ is open vanaf 15.00 uur. De toegang is gratis.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda