Finale Ouderen Songfestival 2019 nadert


Ouderen Songfestival 2019
Grande Finale nadert

Na elf voorrondes, drie prefinales en circa 160 kandidaten zijn de zestien Grande Finalisten van de 28e editie van het Ouderen Songfestival bekend. Begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk en gepresenteerd door Dolly Bellefleur is de crème de la crème van het festival zaterdagmiddag 7 december a.s. te bewonderen in het DeLaMar Theater. De kaartverkoop loopt hard, wees niet te laat, bestel hier online uw kaarten.

Per prefinale konden vijf kandidaten door naar de Grande Finale. Voor de zestiende finaleplek werd, voor het eerst in de geschiedenis van het Ouderen Songfestival, een wildcard ingezet. Onafhankelijk van de jury bepaalde Kees van Zantwijk wie alsnog naar de Grande Finale gaat. De wildcard heeft hij op 10 november na afloop van de laatste prefinale in Heerenveen uitgereikt aan Frans Bloem. 'Hij is een finaleplaats waardig, zowel wat betreft zang- en podiumprestatie als zijn keuze voor Help is on the way, een spannend, veeleisend lied', aldus Van Zantwijk.

Zestien finalisten en hun lied. Franstalige chansons, het Nederlandstalige levenslied, klassiekers uit het Amerikaanse repertoire, operette, jazz, klassiek werk uit de Duitse romantiek, zelfs een aanbiddingslied. Het programma van de Grande Finale 2019 is verrassend afwisselend. Neem hier een voorproefje, beluister alle geluidsfragmenten en breng dan meteen uw digitale stem uit op uw drie meest favoriete finalisten. Tijdens de Grande Finale op 7 december kunt u in de pauze nogmaals uw stem uitbrengen. Maar dan met de pen en op slechts één finalist. De internetprijs én de publieksprijs worden net als de vakjury-prijs na afloop van de optredens bekend gemaakt en uitgereikt.

Wilt u volgend jaar (weer) meedoen? De data van 29e editie zijn nog niet bekend, maar inschrijven is nu al mogelijk. U kunt zich hier direct aanmelden.


Grande Finale 2019
Stem online op de zestien finalisten en hun lied

Frans Bloem Help is on the way
Heleen Butijn Nachtclub
Viviane Dumollard Emmenez-moi
Jo Ann Edelenbos At last
Helma van Gorkum Elmah Liefde van later
Dries van der Heijden Vesti la giubba
[uit I Pagliacci]
Paul Herber The nearness of you
Trienke Hoogenberg En altijd komen er schepen
Paul Ivo
With a faithful God
Berry Reijnen Aus ist's mit der Liebe [uit Die Csárdásfürstin]
Stan Rotteveel Come fly with me

John Spoel Toch zal ik altijd aan je denken
Elly Spruyt Body and soul
Wil Tifres Du bist die Ruh

Ferry Verschuyl Learning the blues
José van Waveren Bref


Online stemmen, ga naar de website van het Ouderen Songfestival,

Grande Finalisten Ouderen Songfestival 2019

Prefinalisten Ouderen Songfestival 2019

Kandidaten Ouderen Songfestival 2019


Dolly Bellefleur, presentatrice Grande Finale 2019

Na haar succesvolle primeur van vorig jaar presenteert Dolly Bellefleur wederom de Grande Finale. Opnieuw een feestelijke afsluiting van het Ouderen Songfestival met deze humoristische, charmante en eigenzinnige 'beauty with brains' die in het dagelijkse leven presenteert, entertaint, geliefden in de echt verbindt en nog veel meer. Die haar vechtlust voor mensenrechten in het algemeen en acceptatie van LHBT+ in het bijzonder nooit laat varen. Die met haar travestie-shows de podia, van evenementen tot verzorgingscentra, regelmatig betreedt. Die dit jaar met haar jubileumshow Dubbel en dwars haar 30-jarige theatrale bestaan groots viert. Dolly kent de klappen van de theaterzweep als geen ander. Vanuit haar podiumervaring zal ze alle zestien finalisten op haar geheel eigen ludieke wijze aaneenrijgen en bijstaan. Verrassingselementen voorbehouden...

Dolly is het alter ego van Ruud Douma, cabaretier, tekstdichter én presentator van de prefinales van het Ouderen Songfestival 2019.


Foto: Huub Zeeman

Stuur door

Deel op Facebook

Copyright © 2019 Stichting JAM, All rights reserved.
Als muziekliefhebber en liefhebber van het Ouderen Songfestival in het bijzonder ontvangt u deze nieuwsbrief.

Our mailing address is:

Stichting JAM

Recht Boomssloot 9 huis

Amsterdam, NH 1011 CR

Netherlands


Add us to your address bookunsubscribe from this list update subscription preferences

Email Marketing Powered by Mailchimp

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda