Van Dyck Inc in De Amer

AMEN - Tijdens een jamsessie in een Bremer bluesbar ontmoette de Nederlander Jan Rietdijk ruim dertig jaar geleden twee gitaristen uit Hamburg. Die ontmoeting bleef niet zonder gevolgen want ze leidde tot de oprichting van twee bands: eerst de Backstreet Bluesband en later JJ & The Shuffle Kings.


Die zetten her en der de podia aardig op de kop. In 2011 ontstond Van Dyck Inc. met muzikanten uit de beide eerdere bands. Het is deze zeskoppige formatie die op zaterdag 30 november (20.00 uur) op het podium van De Amer staat. Jan Rietdijk is de zanger van de band, met een stem waarin Kaz Lux en Joe Cocker doorschemeren. Hij wordt in Amen vergezeld door vijf Duitse muzikanten. Het zijn Werner ‘Willy’Wilms (gitaar-slide), Axel Rosenbaum (mondharmonica), Ditmar Konkes (piano, orgel), Dieter Winge (bas) en Torsten Bellstedt (drums).

Het zeer ervaren gezelschap ontwikkelde een eigen mix van shuffle, swing, blues en Americana. Wat stijl betreft beweegt Van Dyck Inc. zich in het genre van Ry Cooder, Little Feat, Van Morrison en John Hiatt. Op de drie tot nu toe uitgebrachte albums staan naast eigen composities ook arrangementen van bestaande nummers van hun favorieten.

Van Dyck Inc. functioneert als een goede geoliede machine. Daaraan is de lange staat van dienst niet vreemd. Denk echter niet dat ze zich er geroutineerd van afmaken. Het plezier spat er van af.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda